Íme a bizonyíték, hogy oltani akarnak

 

Íme a bizonyíték, hogy oltani akarnak, mégpedig kötelezően és génvakcinával. A Nemzeti Választási Bizottság nem engedi a népszavazást a génvakcina kötelezésének tiltásáról, mert lehet, az “új koronavírust” csak az “gyógyíthatja”.

Elutasította a népszavazási kezdeményezésemet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) abban a kérdésben, hogy “Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés törvényben mondja ki, hogy emberiesség elleni bűncselekménynek minősül a génmódosított nukleinsav alapú vakcina igénybevételének kötelező előírása?”

A kérdés hitelesítését arra hivatkozva utasította el az NVB, hogy szerintük az Alaptörvény 8. cikk. (3) pontjában meghatározott tiltott tárgykörbe tartozik, konkrétan az Alaptörvény módosítására irányul.

“Abból a hipotetikus feltevésből kiindulva, hogy a kutatási és kísérleti eredmények alapján az új koronavírussal szemben kizárólag a kezdeményezésben nevesített védőoltással lehetne védekezni és annak forgalomba hozatalát az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezné az Európai Unió országaiban, a népszavazás eredményeképp, az alkalmazás előírásának pönalizálása azzal a következménnyel járna, hogy az állam nem teljesíthetné az élethez és egészséghez való jog objektív intézményvédelmi oldalán megjelenő, élet- és egészségvédelmi kötelezettségét. A koronavírus közismert, jelentős halálozási rátája és annak ellenére, hogy bizonyítottan a veszélyeztetett csoportnak minősített idősek és krónikus betegséggel élők (pl. asztma, cukorbetegség, szívbetegség) esetében jóval nagyobb a valószínűsége a fertőzés súlyosabb lefolyásának, az egészségügyért felelős miniszter az NM rendelet 5. §-a alapján nem rendelhetné el a vakcina életkorhoz kötött kötelező védőoltásként való alkalmazását. Ugyanígy nem lenne lehetőség arra sem, hogy az NM rendelet 6. § szerinti, a megbetegedési veszély és annak elhárítása érdekében, jogszabályi felhatalmazás alapján az országos tiszti főorvos tegye kötelezővé az alkalmazást.”

Az NVB továbbá megállapítja, hogy sérült az egyértelműség elve is, mivel a kérdés annyira komplex, hogy az emberek többségétől nem elvárható, hogy ezt megértse, így nem tudnának felelősen dönteni egy esetleges népszavazás során.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük