Lódoki nem – politikai járvány igen

Kezdjük az elején Tegyük meg mindnyájan az OGYÉI vezetőinek a kérését jelentsük be, az összes kényszer vakcinát és ezzel együtt a TV reklámokban szereplő összes külföldi gyártmányú, mindenre is jó gyógyszereket..Miért is? :

Dr. Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója tegnap az M1 Ma reggel című műsorában a gyógyszerhamisításról adott interjút, felhívva a figyelmet a biztonságos gyógyszervásárlásra.

Mit tartsunk szem előtt
Ha bemegyünk egy patikába, biztosak lehetünk abban, hogy valóban eredeti, jó terméket kapunk, ami kifejti a hatást, amit elvárunk tőle – ezt az állam és a hatóságok is szavatolják.
Vannak olyan internetes weboldalak, amelyeket engedéllyel rendelkező, magyar gyógyszertárak tartanak fenn, ezek biztonsággal használhatók, mivel ehhez a tevékenységhez az engedélyt szintén az OGYÉI adja ki.
A biztonságos oldalak könnyebb felismerhetősége érdekében az OGYÉI ezeket a honlapokat külön logóval is megjelöli, amelyre rákattintva a fogyasztó ellenőrizheti a weboldal megbízhatóságát.
Külföldi, vagy a megkülönböztető logóval nem ellátott honlap esetében az OGYÉI nem tudja garantálni, hogy a kapott termék megfelelő lesz.
A hamis készítményeket a csomagolásról is felismerhetjük, a vényköteles gyógyszerek esetében idén februártól újabb biztonsági elemek kerültek bevezetésre.
Gyanúra adhat okot, ha olyan túlzó állításokat tartalmazó reklámokat látunk, mint „csodaszer”, „nincs mellékhatás”, „mindenki meggyógyul”.
Nem szabad ezeknek bedőlni akkor sem, ha egyetemek, híres professzorok nevével reklámozzák a terméket.
Az OGYÉI a gyógyszerbiztonság érdekében kivizsgálja az ilyen eseteket, felveszi a kapcsolatot a társhatóságokkal (Rendőrség, NAV, NNK), illetve piacfelügyeleti jogkörével élve ezeket a megtévesztésre alkalmas internetes oldalakat le is tilthatja.

Ugyanakkor a lakosságra is számítunk a gyógyszerhamisítás elleni küzdelemben!
Fontos a vásárlói tudatosság, éppen ezért az OGYÉI számos tájékoztató anyagot, infografikát tett közzé a honlapján a hamis gyógyszerekről (https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszerhamisitas/).
Arra kérjük a lakosságot, hogy amennyiben gyanús termékkel találkoznak, jelentsék azt az OGYÉI felé a ‪hamisgyogyszer@ogyei.gov.hu e-mail címen.‬

 

Az OGYÉI munkatársait mélységesen megdöbbenti Hadházy Ákos országgyűlési képviselő lakosságot félrevezető Facebook-bejegyzése az OGYÉI által kiadott Szputnyik V vakcina engedélyéről. Az ilyen felelőtlen álhírekkel veszélyeztetik a védőoltási program és a járvány elleni védekezés sikerét, ezáltal az emberek egészségét és életét. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak.

Nem szándékom Hadházy Ákost védeni, de akkor hadd kérdezzem meg, ki is itt a rémhírterjesztő?

-Kik tartanak fenn álpozitív hamis teszt eredményekkel sakkban bennünket egy éve?
-Most, hogy a WHO kifarolt a PCR teszt érvényessége mögül, miért nem tesznek eleget, a fertőzések bizonyítására. 2. Ha nem boncolnak, akkor milyen alapon lesz egy súlyos egyéb okokra visszavezethető halál eset, minden áron kovid halott? 3. Bizonyított, hogy a megadott 40-45 ciklusszám hamis pozitív eredményeket dob
-Mennyi is az annyi ? Hány valós megbetegedés  volt a járványban, és hová is tűnt az influenza?

-Mért is kell bennünket rettegésben tartani? Miért nem kapunk orvosi ellátást? Miért nem látogathatjuk a haldokló beteg hozzátartozóinkat?

-Semmi bizonyíték nincs a kezetekben, csak duma, rizsa és meghamisított halálozási statisztikák.

-Miért ült hónapokig a kormány a behozott Rendezivir gyógyszereken? Hiszen sürgősség, vészhelyzet és minden van, ez egy külföldön engedélyezett bevált gyógyszer. Ellentétben a kísérleti vakcinákkal, amelynek több máris az áldozata, mint a kovidnak.

 

Tisztelt vírus rémhír terjesztők, hazaárulók, tőletek ezt a szót “rémhírterjesztő” meg ne halljam, egészen addig, amíg a hamis járvány helyzetet fenntartjátok.

 

Hadházy Ákos

16 ó. ·
Szentiványi Mátyás, a vakcinákat is engedélyező OÉGYI igazgatója. Tegnap aláírt egy olyan közleményt, amelyiknek egyetlen lényegi érvelése, hogy én „lódoktor” vagyok, ezért csak állatgyógyászati ügyekben tegyek fel kérdéseket.
1) A kisebb baj, hogy a miniszterelnöknek nem javasolta: jogászként maradjon a jognál, amikor azt mondta, hogy a kínai vakcina a legjobb, mert Kínában néhány hónappal hamarabb jelent meg a vírus, a második meg az orosz, mert a szovjet vakcinák is nagyon jók voltak.
2) Ennél nagyobb baj, hogy aláírta úgy az orosz vakcina engedélyét, hogy nem vizsgálták meg, hogy az oroszok által mintaként beszállított 6000 ampullában az van-e, ami rá van írva, annyi vírus van-e benne, mint amennyi rá van írva, illetve hogy a korona örökítőanyagát tartalmazó adenovírus szaporodóképes marad-e a készítményben. Ez kőkemény tény, amin az sem változtat, hogy az engedélyben előírja, hogy az újonnan beszállított tételeknél majd el kell ezeket végezni. Válaszlevelemben megkérdeztem tőle, hogy a kihagyott vizsgálatok miért nem történtek meg, ha ők maguk állítják, hogy ezeket a vizsgálatokat három hét alatt el lehet végezni?
3) A legnagyobb baj azonban, hogy Szentiványi doktor valóban nem állatorvos, mégsem teszi közzé az intézmény honlapján az engedélyezéskor szükséges, a 2005.évi XCV. törvény által kötelezően előírt adatokat. Az alkalmazási előírás hiánya azért is aggályos, mert az orvosnak a hivatalos alkalmazási előirat szerinti javallatban lehet a gyógyszert felhasználnia, ha ettől eltér, akkor ún. off-label gyógyszeralkalmazást kell kérnie az OGYÉI-től. Vagy ha nem kérelmezi az off-labelt, akkor kuruzslással és tiltott emberkísérlettel megvádolható (az OÉGYI honlapján pl. megtalálható a Moderna és az Astra-Zeneca vakcina alkalmazási leirata, csak az orosz vakcináé nem).
Figyelem! A kínai és az orosz vakcina is lehet jó vakcina, de amíg nincs bizonyíték arról, hogy egy ampullában az van, amit ráírtak, egyszerűen nem szabad engedélyezni még akkor sem, ha Orbán vagy Szijjártó azt mondja. Az első 6000 orosz vakcina esetén pedig a magyarok vagy nem vizsgálták ezt meg, vagy megvizsgálták, de valamiért „elvesztek” az eredmények. Reménykedünk, hogy a második adag jobban sikerül az oroszoknak!

Megj.
Eddig azt mondták, nem véd meg az oltás a fertőzéstől, ma meg azt, hogy dehogynem ! És az orosz meg a kínai már engedélyt se kapott, jöhet be ahogy van ? És ehhez mit szólnak az orvosok???? Orruk alá kellene tolni az esküjüket ! Nem akarom elhinni, hogy ez velünk történik !!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük