Isten megvetése, ez a liberalizmus nem más.
Megszavazták az eutanáziatörvényt Ausztriában
2021.12.16.
Megszavazta az eutanáziatörvényt csütörtökön az osztrák parlament.
A súlyos, illetve gyógyíthatatlan betegekre vonatkozó jogszabály bírósági döntésre került a törvényhozás elé, amely úgy ítélte meg, hogy a „kegyes halál” jelenlegi tilalma sérti az alapvető jogokat.
Egy évvel korábban az alkotmánybíróság utasította a kormányt, hogy vizsgálja felül azt a törvényt, amely öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtotta azokat, akik a gyógyíthatatlan betegeket halálba segítették – írja az MTI.
A törvény szerint, amelyet a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kivételével valamennyi párt támogatott, a betegségük végső stádiumában lévő, illetve állandó fájdalmas betegségben szenvedő felnőttek részesülhetnek a halálba segítésben.
Minden esetet két orvosnak kell megvizsgálnia, az egyiküknek palliatív specialistának kell lennie. Egyebek mellett azt kell megállapítaniuk, hogy a páciens képes-e az önálló döntéshozatalra.
Az eutanázia előtt legalább tizenkét hétnek kell eltelnie, hogy bizonyosak legyenek abban, a kérelmet nem átmeneti válságos állapotban nyújtották be. Végstádiumban lévő betegeknél ez az idő két hétre csökken.
Ez a törvény tiszteletben tartja az emberi méltóságot
– mondta az APA osztrák hírügynökség szerint Alma Zadic (Zöldek) egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy a jogszabálynak az is célja, hogy „senki ne válassza a halált, ha vannak más lehetőségek”. A „más lehetőségek” biztosítására az osztrák kormány 108 millió eurót fordít a palliatív ellátás fejlesztésére.
Európában az eutanázia a Benelux-államokban és Spanyolországban engedélyezett.
Sajnos nálunk sem fest túl jól a helyzet:
Az orvosok több mint negyven százaléka támogatná az aktív eutanáziát, legalább ennyien voltak azok is, akiket már kértek meg betegek arra, segítsék őket a halálba – erről tanúskodik az a felmérés, amit orvosok körében végzett dr. Vadász Gábor sebész-aneszteziológus. Célja, hogy elinduljon végre a vita Magyarországon is, hiszen „ma a kegyes halál mind passzív, mind aktív formája átláthatatlan módon, sok esetben viszont igenis folyik a gyakorlatban”. erről bővebben:

És persze az oly keresztényi Svájc sincs elmaradva a mészárszékek tekintetében:
“Megérett a világ a pusztulásra” – ezt az általános értelmű szólást most a konkrétumok szintjére sikerült lehoznia egy ausztrál-holland találmánynak. Az élet tudatos eldobását elfogadhatónak tartó, “racionális” használók számára készült Sarco nem más, mint egy 3D-nyomtatóval akár otthon is elkészíthető eutanáziagép – írtuk 2017-ben.A csak “Dr. Halálnak” becézett eutanázialobbista, Philip Nitschke és a holland mérnök, Alexander Bannick által kifejlesztett, az Exit International nevű nonprofit eutanáziaszervezet által promotált készülék kapszulája leválasztható, így koporsóként is használható.Használójának a mentális állapotáról szóló online kérdőívet kell kitöltenie, amelynek végén egy négyjegyű kódot kap, és ennek segítségével elhelyezkedhet a kapszulában. A percek alatt bekövetkező, békes halálról folyékony nitrogén gondoskodik, amely kiszorítja az oxigént a kapszulából.+ forrás: