Müller bíboros elutasítja a a Great reset kérdést

 

  1. február 5. ( LifeSiteNews) – Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció emeritusának prefektusa a közelmúltban észrevételeket tett az Országos Katolikus Nyilvántartás Edward Pentinnel kapcsolatban a nagy visszaállítás jelenlegi vitájáról, amelyet a davosi Világgazdasági Fórum (WEF). Ebben az összefüggésben a bíboros komoly figyelmeztetést adott ki arról, hogy a nyugati kapitalista szervezetek és Kína egyesülését úgy látja, hogy új „egységes tőkeszocializmust” alkot.

Január 29-én a német elöljáró elmondta Pentinnek, hogy két oldal – „profitáló kapitalizmus, a nyugati országok nagy-technikai óriásai” és „a Kínai Népköztársaság kommunizmusa” – ma „összefognak és összeolvadnak egy egységes tőkeszocializmusba, „Új kolonializmust” produkál. Ezekkel a megjegyzésekkel úgy tűnik, hogy arra utal, hogy itt a nagy pénzügyi hatalmak és a kommunista államok – elsősorban Kína – egyesülésének vagyunk tanúi, amelynek célja a világ kapitalista hatalmak általi uralma, miközben a tömegeket szocialista társadalmakban tartják, ellenőrzik és ellenőrzik. az állam elnyomta. Emlékeztetni lehet itt a nyugati országok közelmúltbeli válaszára a koronaválságra, amely számos szabadságjog elnyomásához vezetett az egészségügyi válság jegyében.

A LifeSite megkereste Müller bíborost, és felkérte, hogy fejtse ki tovább ezeket az ügyeket.

Great Reset a Világgazdasági Fórum (WEF) által kiadott program, amely a koronavírus-válságot indokolja annak az alapvető átalakításnak, ahogyan mi emberek együtt élünk ezen a földön. A WEF a honlapján azt állítja , hogy “a COVID-19-re válaszként már látott változások azt bizonyítják, hogy lehetséges gazdasági és társadalmi alapjaink visszaállítása”.

Az előre jelzett gazdasági és környezeti válságok fényében a WEF azt javasolja, hogy „teljesen új alapokat kell építenünk gazdasági és társadalmi rendszereink számára”. Hogyan nézhet ki társadalmaink ezen újjáépítése e globális pénzügyi és gazdasági szereplők szemébe (ide kattintva megtekintheti a 2020-as WEF-találkozó résztvevőinek listáját a svájci Davosban), megnézheti saját WEF- videójuk „Nyolc jóslat a világnak 2030-ban” néven.

Ez a videó azt jósolja, hogy „semmit sem birtokolsz, és boldog leszel. Bármit bérel, bérel, és drón szállítja. A magántulajdon eltörlése mellett – amely a szocialista ideológiák tipikus célja – a WEF a nyugati értékek végét is látja, amelyek nyilvánvalóan a kereszténységen alapulnak:

„A nyugati értékeket áttörésig tesztelték”. Meg kell kérdezni, hogy milyen értékek fogják felváltani ezeket a „nyugati értékeket”, és honnan származnak.

Ezen a háttéren fontosak Müller bíboros megjegyzései, mivel ő hívja világunk számára ezt az új ideológiai programot.

Miközben üdvözli a gazdasági és politikai területekről érkező embereket, hogy találkozzanak és vitassák meg a fontos kérdéseket, ez a német bíboros kíváncsi arra, hogy a WEF milyen „emberiségképet” tulajdonképpen tart. Ugyanakkor a bíboros arra figyelmeztetett, hogy ennek az újonnan egyesülő erőnek – a nagy kapitalista entitások Kínával való együttműködésének – a célja a gondolkodás, a beszéd és a cselekvés abszolút ellenőrzése.

Müller bíboros megjegyzései rámutatnak a digitális világ jelentőségére napjainkban, és arra, hogy ez hogyan hat az emberi életre. Úgy látja, hogy egy „homogenizált ember” jön létre, és hogy egy ilyen embert „könnyebben lehet kormányozni”.

” Megkezdődött a homo digitalis orwelli világa ” – magyarázta. “A mainstreaming révén a tömegek tudatának teljes megfelelőségét a médián keresztül kell elérni.” Müller bíboros itt a 19. századi francia szerzőre, Gustave Le Bonra utalt, aki a tömeg pszichológiája című könyvében ilyen helyzetet jósolt .

Müller bíboros elutasította azt az elképzelést is, miszerint a Nagy Visszaállítás és ideológiai terveinek ilyen kritikája pusztán „összeesküvés-elmélet”, és hozzátette, hogy a totalitárius rendszerek „mindig minden kritikát becsempésztek összeesküvésként és felforgatásként”.

Kommentárjában utalt a 20. századi totalitárius uralomra vonatkozó számos figyelmeztetésre, és kifejtette, hogy „aligha lehet hiteltelenek összeesküvés-elméletekként, mivel a valós politikai fejlemények igazolták őket”.

 

Figyelmeztetve, hogy a Nagy Visszaállítás ígéreteit és a nagyon gazdag alapítványok hasonló programjait ne vegyük ártatlan törekvéseknek, a német elöljáró kijelentette, hogy „A Nagy Alapítványok és a Nyílt Társaságok vezetőinek filantróp hozzáállása vakon csak a valóság teljesen naiv tagadása. ”

A német bíboros és a németországi Regensburg volt püspöke rámutatott, hogy a múltban próbálkoztak az ember újrateremtésével és a világ új feltalálásával. Ezek a kísérletek mindig totalitárius mozgalommá váltak. Amikor az ember „újjá akarja teremteni és megváltani magát”, mondta Pentinnek, szörnyet hoztak létre helyette, példaként említve a kommunista Szovjetunió „rémes emberi kísérletét”, amely egybeesett az ipari forradalommal.

„Ennek meg kellett volna győznie minket – tette hozzá -, hogy a földi paradicsom bármilyen formájú utópiája az emberiség elleni legnagyobb bűncselekményeket eredményezi (a másként gondolkodók szabadságának megtagadása, a munka pusztulása, a népesség csökkentése abortusszal és eutanáziával). Az embernek a bűn által megsebzett természetéhez isteni megbocsátásra van szükség. Csak Isten kegyelme válthat meg minket és adhatja nekünk „az Isten gyermekeinek szabadságát és dicsőségét”.

Emlékeztetjük olvasóinkat arra a tényre, hogy Joseph Biden amerikai elnök szövetségben áll a Nagy Visszaállítás programjával, sőt új napirendjét „Jobb építésnek” nevezi, amelyet a Világgazdasági Fórum is használ. A Világgazdasági Fórum Kínával egy időben csatlakozott és meghívta Xi Jingping elnökét, hogy tartson előadást a 2021-es éves (virtuális) ülés nyitónapján. A WEF maga is „történelmi lehetőségnek” nevezte a fórumon való részvételét együttműködésre. ”

2020 októberében Müller bíboros már figyelmeztetett arra, hogy Biden megválasztása az Egyesült Államok elnökévé súlyos következményekkel járhat az Egyesült Államokra, valamint a világ demokráciáira, különösen Kína növekvõ hatalmának fényében.

Breitbart News-nak nyilatkozva a német bíboros kijelentette: “Az amerikai választások eredménye meghatározza, hogy az Egyesült Államok továbbra is a világ vezető hatalma – a szabadság és a demokrácia érdekében -, vagy egy kommunista diktatúra vállalja-e ezt a szerepet a globális közösség számára.”

A kínai diktatúráról és annak növekvő hatalmáról a világban Müller bíboros kifejtette, hogy „Kínában megismétlődik a náci Németország mottója: Te nem vagy semmi – az állam minden. Pedig az igazság fordítva van: az emberek mindenek,  és az állam csak a közjó szolgálatában létezik. ”

„És mivel az Egyesült Államok az első hatalom a szabad világban, le kell állítania egy olyan kommunista szuperhatalom imperialista szorítását is, amely a világuralomra törekszik, és lehetővé teszi a kínai emberek és más elnyomott népek számára, hogy belépjenek a szabad népek közösségébe és szolidaritásába. . ”

Müller bíboros 2021 januárjában kifejezte azon aggodalmát, hogy a WEF előrejelzése szerint a „nyugati értékek” hamarosan elérik a töréspontjukat . A Kath.net osztrák katolikus hírportálnak nyilatkozva az elöljáró kifejtette, hogy a Biden-adminisztráció „koncentrált politikai, média- és gazdasági erejével az élen áll az utóbbi 100 év legfinomabban brutális kampányában, amely a kultúra.” Megjegyzései összefüggtek azzal a ténnyel, hogy Biden elnök már tett lépéseket az abortusz előmozdítása érdekében , valamint az LMBT napirendjéhez .

Maga a Világgazdasági Fórum is támogatja az LMBT , valamint az abortusz menetrendjét .

Müller bíboros határozottan ellenzi ezeket a keresztényellenes napirendeket, és a Kath.net-nek elmondta, hogy bárkit, aki „keresztényként az LMBT-propaganda, az abortusz, a legalizált drogfogyasztás, a férfi vagy a női szexualitás feloszlatása ellen irányul, úgy ismerik, „szélsőjobboldali” vagy akár „náciként”, annak ellenére, hogy éppen a nemzetiszocialisták biológiai és társadalmi darwinista ideológiájukkal voltak a legnyíltabb ellentmondások az ember keresztény képével. ”

A politikában élő keresztényeknek szembe kell szállniuk ezekkel a menetrendekkel – mondta, még akkor is, ha nem tudják kellőképpen befolyásolni a meghozandó törvényeket. “De soha nem szabad aktívan vagy passzívan részt venniük a gonoszságban” – tette hozzá. “Legalább tiltakozniuk kell ellene, és – amennyire csak lehet – ellenállniuk, még akkor is, ha ezt hátrányos megkülönböztetés éri.”

 

Forrás LifeSiteNews

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük