“Nemkívánatos reakciók” ezrei: COVID-19 oltás sok mellékhatással

Csak a jéghegy csúcsa? Egy német hatóság 113 halálesetet jelentett a COVID-19 oltások után január végéig, az EMA több tízezer mellékhatást regisztrált, amelyek közül néhány súlyos, Európában. Az ügyek tisztázása iránti érdeklődés meglehetősen alacsony.

Forrás: AFP © Frederic J. Brown

szerző: Susan Bonath

A COVID-19 elleni védőoltások növekvő számával a mellékhatások fokozódnak. Legfrissebb jelentésében a Paul Ehrlich Intézet (PEI) 349 “súlyos mellékhatást” sorol fel, köztük 113 halálesetet, amelyekről feltételezhető, hogy a Pfizer / BioNTech vagy a Moderna vakcináival kapcsolatosak. Ez derül ki a Szövetségi Intézet új biztonsági jelentéséből. Ez egy héten belül 44-gyel (plusz 64 százalékkal), a súlyos mellékhatásoké 167-gyel (plusz 92 százalékkal) növelte a bejelentett halálozások számát. Az érintettek többsége nő volt.

Ismételten jelentettek haláleseteket otthonokban oltás után – a tisztviselők nem látnak összefüggést

Több száz súlyosan érintett ember Németországban, akiknek minden harmadik meghalt

Ennek megfelelően január végéig a PEI-nek összesen 2846 egyedi esetjelentése volt azokról az emberekről, akiknek “mellékhatásai” vannak az oltás során. Az előző héthez képest 1628 fővel (134 százalékkal) nőtt az érintettek száma. A hatóságok ezek közül az esetek közül körülbelül egyöt minősítettek súlyosnak, amelyek közül több mint minden harmadik halálos kimenetelű volt.

A PEI által ismert 113 halott az oltás után egy óra és 19 nap között halt meg, közülük hat a második adag után. 105 elhunyt korábban kapta a vakcinát a Pfizer-től és a BioNTech-től, Comirnaty néven, a többi nyolcról azt állították, hogy nem kapták meg azt, amivel beoltották őket. Az érintettek halálukkor 46 és 100 év közöttiek voltak.

Németországban összesen 2,46 millió embert oltottak be január végéig. A legtöbben Comirnaty-t (Pfizer / Biontech) kaptak, 35 152 oltást kapott a Moderna. Ez utóbbi esetben a PEI 80 embert regisztrált mellékhatásokkal, köztük egy súlyos esetet. A Szövetségi Intézet 100 000 oltásonként összesen 115 mellékhatásról beszélt, köztük 14 súlyosról. Eddig Németországban 16 és 101 év közötti embereket oltottak be a COVID-19 ellen, átlagosan 47 évesek voltak.

A Pfizer / BioNTech és a Moderna vakcinák egyaránt az új mRNS technológián alapulnak. Évek óta kutattak erről. Biztonsági okokból azonban nem hagyták jóvá az emberi védőoltásokat.

Három haláleset oltások után Kölnben: az ügyészség boncolást rendelt el

A PEI továbbra is látja a korábbi betegségek halálának okait és statisztikai valószínűségét

Egyelőre nem világos, hogy egyáltalán kivizsgálják-e ezeket a haláleseteket, és ha igen, akkor hogyan. A PEI még nem adott konkrét válaszokat. A szerző néhány nappal ezelőtti második kérdése péntekig megválaszolatlan maradt. És ellentétben azokkal, akik “Coronától vagy azzal együtt haltak meg”, az intézet egyértelműen megpróbálja felhozni az újonnan beoltottak halálának más okait.

Hangsúlyozza, hogy a COVID-19 113 halála közül 20-an azért haltak meg, mert az oltás még nem volt teljesen hatékony. 33 másik ember “több korábbi betegségben” szenvedett. “Az alapbetegségük súlyosbodásával vagy az oltástól független más betegséggel haltak meg”. Tíz betegen “újabb fertőző betegséget” fogtak el. 50 esetben az adatszolgáltató orvosok vagy hatóságok ismeretlennek nevezték a halál okát. Végül a PEI szó szerint kimondja:

“Minden más embernek több korábbi betegsége volt, például karcinóma, veseelégtelenség, szívbetegség és érelmeszesedéses változások, amelyek valószínűleg a halál okát jelentették.”

A PEI-oltási szakértők továbbra is statisztikai valószínűséggel igazolják a haláleseteket, mint a szerző előtt. Eszerint 18 napon belül 100 000 emberre csaknem 99 halálesettel kell számolni, beleértve “77,7 hirtelen vagy ismeretlen okú halálesetet” (jelentés a 7. oldalon). A PEI szerint ez azt jelenti

“hogy az oltás után a megfigyelt halálozások száma nem haladja meg az oltás nélküli halálozások várható számát ” .

A PEI a Coronával vagy a Coronával bekövetkezett halál valószínűségére vonatkozó spekulációkon alapul. Ez legalábbis csekély érdeklődésnek tűnik a halálesetek különösen körültekintő kivizsgálása iránt. A szerző kérdésére a PEI nem válaszolt arra, hogy ennek konkrétan és milyen módon kell történnie.

A PEI szóvivője nem kommentálta a Robert Koch Intézet (RKI) által a bizonyítékokkal kapcsolatban tett kijelentéseket sem. Január 14-i közleménye nemcsak azt állítja, hogy “a legmagasabb, 75 évnél idősebb korcsoportban az oltás hatékonyságáról szóló nyilatkozat nagy bizonytalansággal jár” (27. oldal), a vizsgálatokban résztvevők elégtelen száma miatt. A 33. oldalon az RKI is összefoglalja:

“mRNS-1273: A COVID-19 betegség megelőzésének bizonyítékainak minőségét (bizalom a hatás becslőjében) az elfogultság kockázata miatt mérsékeltnek ítélték (lásd fent), és alacsonynak a ≥75 éves korosztályban a a széles konfidencia intervallum. “

közlemény szerint az RKI nem zárhatja ki az oltás ellenére sem a súlyos COVID-19 betegséget, sem az ilyen betegség okozta halált. Előbbi esetében a “bizonyítékok minőségét” “nagyon alacsonynak”, az utóbbiak számára “alacsonynak” tartja.

Az európai hatóság csaknem 42 000 beoltott emberről számolt be “mellékhatásokkal”

Az Európai Gyógyszerügynökség EMA a súlyos mellékhatások több ezer esetét is felsorolta, amint arról a 2020news.de   portál először beszámolt .

vélemény

Halálesetek koronavakcinázás után: A hatóságok szerint “tisztán statisztikailag várható”

A cikkhez kapcsolt műszerfalában az EMA február 6-án összesen 41 142 emberről számolt be, akik a Pfizer / BioNTech oltás után mellékhatásokkal küzdöttek . 849 másik embernél jelentkeztek problémák a Moderna mRNS szérum injekciója után .

Legtöbbjük, összesen 34 500 oltás áldozata 18 és 64 év közötti volt, mintegy 5000 65 év felettiek és 85 évnél fiatalabbak az EMA szerint. Csaknem 2000 ember volt még idősebb. Bár a gyermekeket nem fenyegeti különösebben a COVID-19 veszélye, az európai adatok szerint a csecsemőket és a kisgyermekeket még a Pfizer / Biontech vakcinájával is beoltották. Ezt követően 32 egy hónapos kor alatti újszülött és további 33 két év alatti gyermek szenvedett nemkívánatos mellékhatásokat. 58 gyermeket érintett három és 17 éves kor között.

Az EMA szerint Európában már 33 000 különösen súlyos oltási epizód van

A különösen súlyos mellékhatások aránya lenyűgöző. Az EMA összesen több mint 33 000 ilyen egyedi reakciót azonosított, amelyek közül több előfordulhat oltott személyeknél. Körülbelül 32 200 ilyen “incidens” fordult elő az eddigi legszélesebb körben alkalmazott Pfizer / BioNTech vakcina beadása után, és csaknem 900 további társult a Moderna szérummal.

A Pfizer / BioNTech tekintetében az európai ügynökség mintegy 5500 veszélyes reakciót sorol fel az idegrendszer és 3400 izom, valamint 3100 a gyomor-bél traktusban. Az EMA súlyos és végzetes reakciókat is regisztrált a tüdő (2000), a szív (1100), a bőr (1900), az érzékszervek (900) és az immunrendszer (700) területén. Az oltás után több mint 1600 egyéb kórokozóval járó súlyos fertőzést is feljegyzett.

A mellékhatások által sújtott 849 Moderna oltott főként az idegrendszer (148), az izmok (73), a gyomor-bél traktus (69), a tüdő (66), a bőr (60) és az immunrendszer (55) súlyos rendellenességeiben szenvedett. és a szív (37). 48 ember szenvedett eddig súlyos fertőzéseket a Moderna szérummal történő oltás után. Az EMA műszerfala nem mutatja, hogy Európában hány oltott ember halt meg a műtét következtében. Az ügynökség ezeket “komoly” címszó alatt foglalja el. Az EMA súlyosnak minősíti:

“Olyan mellékhatás, amely halált okoz, életveszélyes, kórházi kezelést igényel vagy kórházi tartózkodás meghosszabbítását igényli, amely tartós vagy jelentős fogyatékosságot vagy fogyatékosságot eredményez, vagy az utódokban születési rendellenességet eredményez . “

A nők eddig lényegesen nagyobb valószínűséggel tapasztaltak mellékhatásokat

 

A koronapolitika ellen tiltakozva: Matematika professzor elhagyja Leopoldinát

Különösen szembetűnő a nők aránytalanul magas aránya. A vakcinakárosodásban szenvedők több mint háromnegyede nő volt január végéig (Pfizer / BioNTech: 76,9 százalék; Moderna: 76,6 százalék). A németországi Paul Ehrlich Intézetnek jelentett 113 haláleset mintegy 66 százaléka, azaz kétharmada nő volt, amint azt jelentéséből kiderül. Ezzel szemben több férfi, mint nő halt meg Coronával vagy vele együtt, legalábbis Németországban.

A nők magas aránya a sérültek és elhunytak között annak tudható be, hogy több nőt oltottak be először. Hosszabb a várható élettartam, mint a férfiaknál, és ők alkotják az ápolószemélyzet többségét. Ezért gyakrabban találhatók meg azokon a területeken, ahol az oltást végezték: a nagyon idősek és a gondozók körében.

Eközben az oltási kampányok utáni számos járványkitörésről és halálesetről szóló médiajelentés arra utal, hogy a hivatalosan bejelentett esetek csak egy jéghegy csúcsa lehetnek. Eddig sok nem világos, például azok a kritériumok, amelyek alapján az idősek otthonainak, klinikáinak és orvosainak jelenteniük kell az ilyen eseményeket a PEI-nek vagy az illetékes nemzeti hatóságoknak, és hogy ellenőrizzék-e ezt. Alig lehet feltételezni, hogy az érintett orvosok vagy az idősek otthonának vezetői fokozott érdeklődést mutatnak az információk iránt.

Az RT DE sokféle véleményre törekszik. A vendég hozzászólásoknak és a véleménycikkeknek nem kell tükrözniük a szerkesztőség véleményét.

Bővebben a témáról – Merkel a szövetségi kormány “oltási ajánlatáról”: “Ki nem akarja ezt …”

 

 

valószínűséggelMatematikavalószínűséggel

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük