Nem erkölcsi kötelességünk az oltás elfogadása

„Nem erkölcsi kötelességünk az oltás elfogadása”: a keresztény orvosi csoportok a lelkiismereti jogok érvényesülését szorgalmazzák

A Katolikus Orvosi Egyesület és más csoportok hangsúlyozták, hogy tiszteletben kell tartani az egyéni jogokat, és senkit sem szabad kényszeríteni.

PHILADELPHIA, 2021. március 5. (LifeSiteNews) – A keresztény orvosi csoportok ökumenikus koalíciója sürgette a polgári hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben a lelkiismereti jogokat a COVID-19 elleni oltással kapcsolatban.

A Katolikus Orvosi Egyesület; a Katolikus Ápolók Országos Szövetsége, USA; az Amerikai Gyermekorvosok Főiskolája; és a Keresztény Orvosi és Fogorvosi Szövetség március 2-án kiadott  “Közös Nyilatkozatot az oltásokról és a lelkiismeret védelméről” . Az aláírók ragaszkodnak ahhoz, hogy a kormányoknak tiszteletben kell tartaniuk az egyének jogát egy oltás elfogadására vagy elutasítására.

“Nincs igazolható erkölcsi kötelezettség az oltás elfogadására” – írták.

“Ha egy oltást olyan technológiával fejlesztettek ki, teszteltek vagy állítottak elő, amelyet az egyén erkölcsileg elfogadhatatlannak tart, például abortuszból származó magzati sejtvonalak használatával, az oltás elutasítása erkölcsileg elfogadható” – folytatták az aláírók.

„Az egyén oltási döntése az orvosi kockázatok személyes megítélésétől is függ, ezt a választást tiszteletben kell tartani. A be nem oltás elhatározásának el kell köteleznie magát a betegség előrehaladásának csökkentése érdekében szükséges óvintézkedések megtételére vonatkozó kötelezettségvállalással. ”

A nyilatkozatban a csoport átgondolta az amerikaiak soha nem látott „korlátozásait a személyes szabadságjogoknak”, amióta a COVID-19 koronavírus több mint egy éve elérte az Egyesült Államokat. Míg rokonszenves a sérülékenyek betegség elleni védelme iránt, a csoport óvakodik az „egyéni szabadságjogokat fenyegető veszélyektől”.

Különös aggodalomra ad okot a kényszeroltás.

“Alapvető, hogy az egyéni lelkiismeret joga megmaradjon” – jelentették ki az orvosok.

“A kényszer oltás helyrehozhatatlanul sértené az alkotmányos jogokat és a beteg-orvos kapcsolatot” – tették hozzá. “A lelkiismeret olyan egyéni meggyőződés, amelyet számos tényező befolyásol, például a hit, a kultúra, a család és az ész. Mindenki lelkiismeretesen dönt minden adott helyzetben A lelkiismereti jogok tiszteletben tartása mindig elsődleges fontosságú. ”

A koalíció nem mutatott ellenállást maguknak a kísérleti oltásoknak. Valójában „reményfoszlányként” emlegették őket, és a legkiszolgáltatottabbak közötti igazságos elosztásuk mellett érveltek, különösen az alulteljesített és a vidéki közösségekben. Hangsúlyozták azonban, hogy a vakcinák használatának minden szakaszában „etikai szempontok vannak”: gyártásuk, forgalmazásuk és – különösen – beadásuk.

“Bár a járvány továbbra is jelentős közegészségügyi válság, az amerikai polgárok egyéni jogai szintén továbbra is kiemelt jelentőségűek” – zárta szavait a koalíció.

“Az” élet, szabadság és a boldogság keresése “garanciája magában foglalja az egyéni egészségügyi döntések meghozatalának jogát, figyelembe véve a közjóért való felelősségünket.”

2020 novemberében az aláírók közül három az Amerikai Élet-Szülészek és Nőgyógyászok Egyesületével közösen közös nyilatkozatot tett közzé, amelyben olyan etikai vakcinák kifejlesztését kérték, amelyek semmilyen módon nem támaszkodnak az elvetélt babákból származó anyag felhasználására.

Eközben továbbra is több országban jelentek meg súlyos mellékhatásokról szóló jelentések . A kutatók közzétették eredményeiket, amelyek azt mutatják, hogy Izraelben a COVID-19-es halálesetek száma jelentősen emelkedett egy öt hetes tömeges oltások során. A brit kormány közzétette legfrissebb „sárga lapos” jelentését, amely részletesen ismerteti az oltás feltételezett mellékhatásainak előfordulását, beleértve a vakságot, a süketséget és a halált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük