Növeli-e a Pfizer vakcina a COVID fertőzés kockázatát?

Kiemelt kép
SHUTTERSTOCK.COM

2021. január 21. ( LifeSiteNews ) – Növeli- e a Pfizer-vakcina a koronavírus-fertőzés és a COVID-19-betegség okozta halál kockázatát, amelynek állítólag segít elkerülni? Egy francia nyugdíjas ortopéd sebész, Gérard Delépine, aki feleségével, Nicole nyugdíjas gyermek onkológussal együtt sok idejét a COVID statisztikák tanulmányozására fordította, úgy véli, hogy a kapcsolat fennáll.

Vizsgálatainak jelenlegi szakaszában azzal érvel, hogy a járvány közelmúltbeli alakulása azokban az országokban, ahol a legmagasabb az oltási arány, „aggodalomra ad okot”.

DELEPINE bemutatott tanulmányában a véleményt darab közzétett múlt szombaton a FranceSoir , az egyetlen francia napilap, amely rutinszerűen amely disszidens tájékoztatás a járvány elbeszélés. Minden idézett szám az Egészségügyi Világszervezet hivatalos adataiból származik.

A világbajnok, oltás szempontból Izrael, amely január elején tárgyalt egy kiemelt szerződésről a Pfizerrel, amikor a készletek kezdtek fogyni – a Delépine szerint 40 százalékos áremelkedéssel. Izraelt követi ezen a listán az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok. A mai napig Izrael 4080 halálesetet tulajdonított a COVID-19-nek, összesen 565 629 „esetet” a március 12-i első pozitív tesztek óta.

Az oltások Izraelben december 19-én kezdődtek. Kevesebb, mint egy hónappal később, január 14-ig a teljes népesség több mint 20 százaléka (összesen mintegy 9 millió 2 millió) már megkapta az mRNS-vakcina legalább egy részét. A vakcina messenger RNS-t tartalmaz, amely a vevő saját sejtjeit arra készteti, hogy állítsák elő a SARS-Cov-2 tüskefehérjét (külső héja), és ezzel immunológiai választ váltanak ki.

A technológiát még soha nem alkalmazták széles körben az embereken. A vizsgálati eljárásokat felgyorsították, és a szokásos értékelések egy részét még a COVID-19 elleni „időversenyben” semmisítették meg, ugyanakkor sok kormány meghiúsította vagy betiltotta a betegség hatékony gyógymódjait, mint például a hidroxiklorokin, azitromicin és a cink, vagy Ivermektin, és tartózkodott a D3-vitamin-kiegészítés ajánlásától a lakosság immunitásának fokozása érdekében.

Visszatérve Izraelbe és annak über hatékony oltási kampányába: december 20-án folyamatosan, nagy ütemben kezdett emelkedni, a december 21-i 1886 esetről a január 10-i 8094 esetre, figyelte Gérard Delépine: 400 százalékos növekedés pontosan akkor, amikor valaha kevesebb izraelinek kellett volna megfertőződnie a vírussal az oltási arány növekedésével és az oltás hatékonyságának várakozási idejével.

A napi halálozási arány is gyorsan emelkedett, a december 20-i 18 halálozásról a január 12-i 67-es csúcsra. Izrael még mindig zárva tart, tavaly március óta ez a harmadik.

Hasonló tendencia figyelhető meg az Egyesült Királyságban, ahol az oltási kampány már december 4-én elindult, szintén a Pfizer / BioNTech jab-val. A Daily, vagy az esetek, mint mondják, a kampány kezdetén 14 898-ról január 8-án 68 053-ra ugrottak; most csökkennek.

Természetesen az esetek aránya közvetlenül összefügg a tesztek számával, és nem feltétlenül érinti azokat az embereket, akik valóban betegek a COVID-19-ben. De a COVID-nek tulajdonított halálozások száma is látványosan emelkedett, a december 4-i 414-ről január 14-én 1564-re – ez 27 százalékkal magasabb, mint a tavaly áprilisban megfigyelt 1224 halálozás csúcsa. Itt is óvatosság ajánlott: A London Telegraph nemrégiben megjelent cikke kimutatta, hogy a túlzott halálozás ebben a COVID hullámban nem túl magas a tavaszi világjárványhoz képest.

De még mindig van emelkedés. Ugyanakkor Franciaországban, ahol ugyanazok a figyelmeztetések történhetnek, az oltási kampány olyan lassan indult, hogy tréfásan azt mondják, hogy ez az egyetlen ország, ahol az egészségügyi miniszter ismeri mindazok keresztnevét, akik kapták a fegyelmet. De az Egyesült Királysággal ellentétben az új fertőzések továbbra is alacsonyak voltak, majd január 8-át követően emelkedtek, és újból látszólag csökkenő tendenciát mutatnak, míg a COVID-halálozások december eleje óta heti átlagban nagyjából stabilak maradtak.

Az egymillióra jutó halálozási arány szintén jóval alacsonyabb, mint azokban az országokban, ahol az oltási arány jóval magasabb.

Delépine idézte azokat a betegségeket, amelyek az ivóvízhez és a szennyvízkezeléshez való hozzáférés hiánya miatt terjednek, és amelyekre a fejlett országokban felesleges az oltás, például a gyermekbénulás, a tífusz és a kolera, valamint olyan betegségeket, amelyek esetében az oltásokat nem bizonyították kellő mértékben, mint például a dengue vakcina, amely „több száz ember halálát okozta a Fülöp-szigeteken”, és a Gardasil anti-HPV vakcina, „amely paradox módon növeli a méhnyakrák kockázatát”.

Hozzátette: „A COVID oltással szemben a 65 évesnél fiatalabbak számára nem várható egyéni előny, mivel a betegség enyhébb, mint az influenza ebben a populációban, ami azt jelenti, hogy ez a populáció a szövődményeken kívül mást nem várhat el a COVID oltásoktól. És a társadalmi érvelés: „az oltást mások védelme érdekében vesszük be” szintén nem releváns, mivel kevés bizonyíték van arra, hogy az oltóanyag képes megakadályozni vagy lassítani a vírusfertőzést. ”

A törékeny populációkat illetően, akiknek nagyobb a kockázata a COVID súlyos formájának kialakulásában, és akik számára a vakcina elméletileg hasznos lenne, Delépine hangsúlyozta, hogy magához a jabhoz kapcsolódó kockázatokat „nem értékelték helyesen, amennyiben az értékeléseknél kizárták a magas kockázatú populációt. ”

“Az elővigyázatosság elve tehát indokolja, hogy addig ne rutinszerűen oltassák be őket, amíg elegendő átlátható adat nem áll rendelkezésre, amelyek megerősítik a valódi populációk hatékonyságát és a toxicitás hiányát” – írta, és arra a következtetésre jutott, hogy azok a francia emberek, akik a Pfizer lövést elfogadták, a valóságban elfogadták a “tengerimalacokat”. a 3. fázisú tesztek közül, amelyeket a sebesség jegyében kihagytak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük