Nyilt levél az ORFK vezetőihez Tárgy rémhír, állhír terjesztés

Tisztelt ORFK ,Közérdekű Bejelentéssel szeretnék élni és szeretném kérni az ORFK -t,hogy ne minősítse át Közérdekű bejelentésemet Feljelentéssé ugyanis ez a bejelentés Közérdek és a Rendőrségnek az ehhez hasonló ügyeket a

2013. évi CLXV. törvény

a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló törvény alapján

Közérdekű bejelentésként kell kezelnie.

Az India mutáns az indiai kormány nyilatkozata alapján nem létezik,ennek ellenére több magyar média is terjeszti azt a rémhírt,hogy ez a variáns veszélyesebb mint az Covid más variánsai.

Az Indiai kormány kijelenti nyíltan, hogy ott nincs mutáns és bárki állítja is az álhír !!!  India kormánya Elektronikai és Informatikai Minisztérium Elektronika Niketan, 6, CGO Complex, Újdelhi – 110003 Webhely: www.meity.gov.in No.  16 (1) / 2020-CLES – 3 20.05.2021 Minden közösségi média platformhoz: Ez felkéri az indiai kormány Elektronikai és Informatikai Minisztériumának 20.03.03.20-i és 20.05.05-i keltezésű tanácsát a hamisítás visszaszorításával kapcsolatban. hírek / téves információk a koronavírusról a közösségi média platformokon.  Tudomásunkra jutott, hogy egy olyan nyilatkozatot terjesztenek az interneten, amely azt sugallja, hogy a 2. korona vírus indiai változata terjed az országokban.  Ez teljesen HAMIS.  A Covid-19-nek nincs ilyen változata, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tudományosan idézett volna.  A WHO egyik jelentésében sem társította az “indiai variáns” kifejezést a koronavírus B.1.617 változatával.  3. Ezt az Egészségügyi és Családjóléti Minisztérium 2021. május 12-én már tisztázta a https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717876 címen elérhető sajtóközlemény révén. 4. Ezért Önt is kérték, hogy távolítson el minden olyan tartalmat, amely a koronavírus megnevezését, hivatkozását vagy indiai változatát sugallja.  (Rakesh Maheshwari) Csoportkoordinátor (kiberjogok és e-biztonság) e-mail: gecyberlawa meity.govin / cyberlawameity.gov.in (csatoltan is küldtem egy képet)

Köztük olyan szakértők mint Dr. Szlávik János aki az RTL adásában is alaptalanul rémisztgeti az embereket.

Indiai mutáns: Szlávik szerint több millió magyar lehet fokozott veszélyben

Szlávik János infektológus, az RTL Klub reggeli műsorában kezdte a napot, ahol több, a koronavírus-járványt érintő kérdésre is választ adott.

Aztán folytatta a rémhírterjesztést az ATV-ben.

,,Hamarosan nálunk is megjelenhet az indiai mutáns.”
/Dr.Szlávik János /

Btk. 337. § Rémhírterjesztés

337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük