STOP! Állítsuk meg a gyermekeken végzett oltási kísérleteket.

Dr, Steffen Rabe:

Orvosként most azt mondjuk: Állj! Gyermekeken és serdülőkön ne végezzenek oltási kísérleteket!

Számunkra a védőoltások a megelőző orvosi ellátás részét képezik, de határozottan óvunk a gyermekek és serdülők tömeges Covid-19 oltásától. Ennek oka, hogy a gyermekek sokkal kevésbé vannak kitéve a Covid-19 veszélyének, mint a felnőttek. A gyermekek nagyon ritkán betegszenek meg súlyosan a Covid-19-ben, és a halálesetek is ritkák közöttük. A bizonyítékok alapján nem tudunk meghatározni közöttük olyan kockázati csoportokat, amelyeknél nagyobb lenne a súlyos kórfolyamatok kockázata. Ezért csak nagyon kevés gyermek részesülne a tömeges oltásból. De a kockázatot milliók viselnék. A gyermekek szintén nem játszanak jelentős szerepet a Covid-19 terjedésében. Ez vonatkozik az iskolákban és napközi otthonokban a fertőzés átvitelének már most is minimális kockázatára is. Ezt még a Robert Koch Intézet is elismeri. A gyermekek és serdülők tömeges beoltása tehát nem csökkentené jelentősen a Covid-19 terjedését. Az iskolákat és az óvodákat azonnal újra meg lehet és meg is kell nyitni, még a gyermekek oltása nélkül is.

A gyermekek beoltása nem fogja elősegíteni a csordaimmunitást. Jelenleg mindenesetre teljesen bizonytalan, hogy a jelenlegi Covid-19 vakcinák milyen mértékben képesek tartós állományimmunitáshoz vezetni. Még a legoptimistább tanulmányok is elismerik, hogy a védőoltás még a felére sem csökkenti a mások megfertőzésének kockázatát. Ez pedig túl kevés az oltásból származó állományimmunitáshoz. Ráadásul még mindig nem tudjuk, hogy a vakcinaimmunitás valójában meddig tart, és azt sem tudjuk, hogy a jelenlegi vakcinák mennyire védenek a SarsCov2 számos mutációja ellen.

Egy dolgot azonban tudunk: A gyermekek különösen érzékenyek a vakcinák mellékhatásaira. A Covid 19 vakcinákkal kapcsolatos valamennyi korábbi vizsgálatban a súlyos és legsúlyosabb mellékhatások mindig elsősorban a fiatalabbakat érintették. A védőoltás közép- és hosszú távú következményeit még nem tudjuk felmérni, de a kockázat természetesen különösen nagy a gyermekek és a serdülők körében.

A gyermekeken és serdülőkön eddig megkezdett vizsgálatok pedig túlságosan kicsik, megfigyelési időszakuk túlságosan rövid ahhoz, hogy képesek legyenek garantálni a gyermekek és serdülők esetében ezen oltóanyagok biztonságosságával szemben támasztott különösen magas követelményeket.

Ezért mondjuk most mi, orvosok: Állj! Nincs tömeges Covid-19 oltás gyermekek és serdülők körében, nincsenek oltási kísérletek!

 

Forrás KLATV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük