Szükségtelen, félrevezető, katasztrofális

“Szükségtelen, félrevezető, katasztrofális”: Vezető európai orvosok közös  szakértői nyilatkozatot írtak a gyermekeknek szánt COVID vakcináról

Kiváló európai orvosok és tudósok ebben a hónapban szakértői nyilatkozatot írtak a Comirnaty-COVID-19 mRNS vakcinával kapcsolatban, amelyben szakértői véleményük szerint “a serdülők COVID-19 elleni vakcinázása szükségtelen, a hatékonyságot bizonyító állítások félrevezetőek, a biztonsági profilok pedig katasztrofálisak”.

Szerzői: Prof. Dr. Sucharit Bhakdi, M.D., Prof. emiretus Sucharit Bhakdi, M.D. , Európában bejegyzett toxikológus és immunológus, valamint a TPI consult GmbH vezérigazgatója Prof. Dr. Stefan Stefan, Hockertz, Facharzt für medizinische Mikrobiologie und Infektionsepidemiologie, Department of Chemistry, University of Waterloo Prof. Dr. Med. Michael Palmer, és Facharzt für innere Medizin-Lungen-und Bronchialkrankheiten, Facharzt für Hygiene und Umweltmedizin, Facharzt für öffentliches Gesundheitswesen Ltd. Med. Dir. i.R. Dr.

Wolfgang Wodarg, a dokumentum három kérdésre keresi a választ:

 

  1. Szükséges-e a serdülők COVID-19 elleni védőoltása?

  2. Hatékony-e a Pfizer COVID-19 vakcina?

  3. Biztonságos-e a Pfizer COVID-19 vakcina?

A tanulmány 1. szakaszában bemutatott érvek az összes COVID-19 vakcinára vonatkoznak, míg a 2. és 3. szakasz érvei kifejezetten a Pfizer vakcinára vonatkoznak.

Az 1. szakasz azt kívánja bemutatni, hogy a serdülők COVID-19 elleni vakcinázása szükségtelen, mivel

ebben a korcsoportban a betegség szinte mindig enyhe és jóindulatú;

a ritka klinikai esetekben, amelyekben szükség van rá, a kezelés könnyen elérhető; a betegséggel szembeni immunitás ma már széles körben elterjedt a vírussal (SARS-CoV-2) vagy más koronavírustörzsekkel való korábbi fertőzés miatt; és a tünetmentes serdülők nem adják át a betegséget más egyéneknek, akik nagyobb fertőzésveszélynek lehetnek kitéve.

A 2. szakasz azt kívánja bizonyítani, hogy a Pfizer által a vakcinához csatolt hatékonysági állítások – nevezetesen a felnőtteknél 95%-os, serdülőknél 100%-os hatékonyság

– félrevezető, mivel ezek a számok relatív, nem pedig abszolút hatékonyságra vonatkoznak, utóbbi mindössze 1%-os nagyságrendű;

-álságos, mivel egy önkényesen meghatározott, klinikailag értelmetlen értékelési végpontra hivatkoznak, miközben egyáltalán nem bizonyított a hatékonyság a súlyos betegség vagy a halálozás ellen;

-valószínűleg teljesen csalárd.

A 3. szakasz azt kívánja bizonyítani, hogy a Pfizer vakcina biztonsági profilja “katasztrofálisan rossz”.

Azt állítja, hogy a Pfizer, az EMA és az FDA szisztematikusan figyelmen kívül hagyta a preklinikai állatkísérletekből származó bizonyítékokat, amelyek egyértelműen rámutattak a mellékhatások súlyos veszélyeire; a Pfizer vakcina a bevezetését követő öt hónapon belül több ezer ember halálát okozta;

A vakcinára vonatkozó sürgősségi felhasználási engedélyt kiadó ügynökségek súlyos hibákat és mulasztásokat követtek el az ismert és lehetséges egészségügyi kockázatok értékelése során.

A szerzők a kereskedelmi forgalomban kapható COVID-19 PCR-tesztek hiányosságai című részben a következőket írják: “Sajnos a hatóságok, az orvosok és a vizsgált személyek számára küldött eredményekben ritkán szerepel a kérdéses genetikai anyag megtalálásához szükséges amplifikációs ciklusok száma (a Ct-érték). A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható RT-qPCR-teszt 35 vagy annál magasabb értékben határozza meg az amplifikációs ciklusok határát, ameddig az amplifikációs jel pozitívnak tekintendő. Többszörös vizsgálatok azt mutatták, hogy a 30 feletti Ct-értékek nagyon alacsony prediktív értékkel bírnak a pozitív víruskultúrákra, és így a fertőzőképességre vagy az akut betegség jelenlétére vonatkozóan [15],

26–28]. Tekintettel arra, hogy számos klinikai vizsgálatban – beleértve a Pfizer által végzetteket is (lásd később) – a “COVID-19 eset” vagy “végpont” nem jelent többet, mint egy pozitív PCR-tesztet, függetlenül a Ct-értéktől, a légúti betegség egy vagy néhány nem specifikus tünetével együtt, a helytelenül magas Ct határértékek alkalmazásának jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

“Ez a szisztematikus és széles körben elterjedt hiba önmagában is elegendő volt ahhoz, hogy súlyosan eltorzítsa az egyes betegek diagnózisát, valamint a világjárvány egészének járványtanát…”.

“Összefoglalva, egy pozitív RT-qPCR teszteredmény nem fogadható el annak bizonyítékaként, hogy az adott személy jelenleg fertőzött és fertőző – még akkor sem, ha a ténylegesCOVID-19 fertőzésnek ésszerű klinikai valószínűsége van, valamint a betegség jelentős közösségi elterjedtsége.””

A dokumentum megvizsgálja a pontatlan diagnosztikai módszerek használatát, a PCR lehetséges buktatóit a diagnosztikai alkalmazásokban, “a Pfizer által a hatékonyságra vonatkozóan benyújtott bizonyítékok valószínűtlen állításait és ellentmondásait”, olyan bizonyítékokat, amelyek arra utalnak, hogy “a Pfizer dokumentációja ellentmond önmagának a következőkkel kapcsolatban”.

COVID-19 előfordulása a vakcinázást követően”, ahogyan “az állatkísérletekből származó preklinikai adatok súlyos károkozás lehetőségére utalnak”, a spike fehérje toxikus és prokoaguláns tevékenysége, a vakcina véráramba való bejutásának mechanizmusa, az egyes szervekben való felhalmozódás mechanizmusai, a termékenységre és a szoptatott újszülöttre gyakorolt lehetséges kockázatok.”

A Pfizer elmulasztotta kivizsgálni a preklinikai vizsgálatokból nyilvánvaló kockázatokat”, az oltások megkezdését követő mellékhatások, a COVID vakcinákkal kapcsolatban bejelentett halálesetek, a véralvadási zavarokkal kapcsolatos súlyos eseményekt és egyéb súlyos reakciókat, beleértve a vetéléseket és a szoptatott csecsemők halálát. Kitérnek az “antitest-függő súlyosbodásokra” (ADE) is, ahol bizonyos esetekben az antitestek fokozhatják a betegség súlyosságát, annak ellenére, hogy az antitestek elvileg a fertőzésekkel szembeni védelmet szolgálják.

“Az egyetlen lehetséges következtetés ebből az elemzésből az, hogy ennek a vakcinának a serdülőknél történő alkalmazása nem engedélyezhető, és hogy a vakcina folyamatos alkalmazását bármely és minden korcsoportban azonnal le kell állítani” – javasolják a szerzők.

 

Dátum: 21-07-2021

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük