Tények az ukrajnai háborúval kapcsolatban – Dr. Daniele Ganser békekutató

2004-ben Ganser kiadta a NATO titkos hadseregei: Gladió hadművelet és terrorizmus Nyugat-Európában című művét . Ebben a könyvben Ganser kijelenti, hogy a Gladio egységei szorosan együttműködtek a NATO-val és a CIA -val , és hogy az olaszországi Gladio felelős az olasz polgári lakosság elleni terrortámadásokért. [11] John Prados biztonsági elemző megfigyelte, hogy Ganser bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a Gladio-hálózatok sok nemzetben antidemokratikus elemeknek minősülnek

Az ukrajnai háború megértése során sokan eljutnak a határaikhoz. Putyin orosz elnök a látszatra hódító hadjáratot folytat. A főáramú média túlcsordul a háborús uszítástól és a hamis igazságok elferdítésétől. A dobpergés mindenütt dübörög, és az a benyomásunk, hogy a NATO-körök csak egy orosz katona eltévedt golyójára várnak, hogy ők is lecsaphassanak. Minden jel a viharra mutat, és a Tagesschautól a Heute Journalon át a Monitorig mindenki ugyanazt a dalt énekli a gonosz oroszokról.

Csak aki egy kicsit jobban megvizsgálja, az láthatja, hogy az ukrajnai dráma 2014 óta halmozódott, hogy aztán most robbanjon ki teljes terjedelmében és totálisan. Ezt tudhattad volna, ha meghallgattál volna egy olyan embert, aki ezerszer jobban megérdemelte volna a Nobel-díjat, mint egy bizonyos amerikai rakétaharcos. Dr. Daniele Ganser békekutatóról van szó. Egy 2018-as előadásában már elmondta, hogy Putyinnak provokációnak kell tekintenie Ukrajna és a NATO különböző akcióit, és valamikor válaszolni fog rájuk. Könyveiben és előadásaiban pontosan leírja, hogyan kezdődött a háború Ukrajnában az Amerika által megrendezett kormánypuccs után.

Azóta már rengeteg ártatlan, többnyire oroszbarát ember vére csorgott a Dombass vidékének talajába, és az igazság, mint minden háborúban, ismét az igazság volt az első áldozat. Az igazságot, bármi legyen is az, Dr. Ganser az érintett felek jegyzőkönyveiben és feljegyzéseiben keresi és elemzi. Saját bevallása szerint természetesen a médiában is tájékozódik. De nem mulasztja el, hogy a nem nyugati sajtóorgánumok médiáját is felhasználja, hogy minél változatosabb képet tudjon alkotni a helyzetről. Az egyoldalú tudósításokról, amelyek jelenleg szakadatlanul zúdulnak a mainstream média fogyasztóira, így vélekedik: “Ha vakon befogadod ezt az egész háborús propagandát, akkor gyűlölöd azokat az embereket, akiket nem ismersz, és egy olyan háború mellett állsz ki, amelyet nem értesz”.

Pontosan ez történik. Vannak olyan üzletek Németországban, amelyek nem hajlandóak többé kiszolgálni az oroszokat, és több ezer teherautósofőr rekedt, mert nem kapják meg a pénzüket. Nem számít, hogy az emberek milyen okokból vannak itt, elég, ha valaki Oroszországból származik, hogy 2022-ben Németországban persona non grata, nemkívánatos személynek minősüljön. Hihetetlen, ami most történik, és mindez egy olyan történelemmel, amely orosz civilek millióinak életébe került. Az ukrajnai háborút nem lehet igazolni, de óvatosnak kell lennünk, hogy ne vádoljunk és ne szigeteljünk el minden embert Oroszországtól. Akik ezt teszik, azoknak el kellene gondolkodniuk azon, hogy milyen szankciókat fogunk alkalmazni a jövőben Amerikával szemben, vagy akár saját magunkkal szemben is, hiszen a volt Jugoszláviában már háborúzó félként viselkedtünk. A németek és valójában az egész EU és a NATO országai mindig csak a szükségben segítőként tekintenek magukra. De tényleg az? Nem sokkal inkább arról van szó, hogy a nyugati államok olyan politikát folytattak az elmúlt években, amely Oroszországot pontosan oda vezette, ahol ma van? Elárasztanak minket az orosz hadsereg által elkövetett szörnyű háborús bűnökről szóló jelentések. Az a tény, hogy mindez a Donbassz lakossága ellen nyolc éve tartó háború következménye lehet, még csak nem is gondolkodnak ebben az országban. Jó dolog, hogy vannak olyan békekutatók, mint Dr. Ganser, akik objektíven, a feljegyzések alapján tárják elénk a tényeket, hogy hogyan kezdődött minden.

Dr. Ganser szerint az egész egy Oroszország és az USA közötti harc. Ukrajna, akárcsak Vietnam vagy Kuba, a helyszín. Dr. Ganser szerint 1991 óta, amikor Ukrajna függetlenné vált, Amerika be akarta vonni a NATO-ba. Oroszország viszont éppen ezt nem fogja megengedni. Amikor ifjabb Bush elnök 2008-ban a bukaresti NATO-csúcstalálkozón bejelentette, hogy Grúziát és Ukrajnát be akarja venni a NATO-ba, röviddel később Grúziában megszólaltak a fegyverek. Lázadás tört ki, amelyet az orosz csapatok rövid időn belül levertek. A berlini fal leomlása és a Varsói Szerződés felbomlása után Gorbacsov akkori orosz elnöknek azt ígérték, hogy nem várható a NATO keleti bővítése. Ezt az ígéretet először Lengyelország szegte meg 1999-ben. Más országok is követték, így a NATO 16-ról 30 tagállamra nőtt, és a legerősebb katonai szövetséggé vált. Dr. Ganser szerint az ukránok egy része csatlakozni akart a NATO-hoz, egy másik része pedig nem. Ez szó szerint “szétszakította Ukrajnát”.

Ami 2014-ben történt, és ami valóban kiváltotta a mai katasztrófát, azok a Majdan-on történt események voltak. Az interjúban, amelyre ez az összefoglaló hivatkozik, Ganser azt mondja, hogy a történészek egyetértenek abban, hogy az USA puccsot hajtott végre a kormány ellen. Victoria Newlandet, az akkori amerikai külügyminiszter-helyettest nevezi meg a legfontosabb nőalaknak a játékban. Newland asszony 2014-ben Ukrajnába repült, és a Majdanon találkozott a kormány ellenfeleivel. A tüntetők egyik vezetője akkoriban Vitalij Klitschko volt, aki ma Kijev polgármestere. Newland ezután a kijevi amerikai nagykövettel tárgyalt arról, hogy milyen legyen az új ukrán kormány. Klitschko nem jöhetett szóba Újvidék számára miniszterelnökként. Mindezek az események azért váltak ismertté, mert egy telefonbeszélgetést lehallgattak, majd közzétettek. Ebben a beszélgetésben Newland azt is mondta: “Bassza meg az EU! Newland valójában arra gondolt, hogy az EU-nak ki kellene maradnia ebből. Ezt a kijelentést azután tette, hogy a nagykövet azt mondta, hogy a projekt nem biztos, hogy megfelel egyeseknek az EU-ban. Merkel asszony nagyon dühös volt emiatt a kijelentés miatt, és Newland asszonynak utólag bocsánatot kellett kérnie. A puccs után, folytatta Dr. Ganser, amikor a telefonhívásban említett férfi valóban miniszterelnök lett, egyértelművé vált, hogy a publikáció igaz volt, és hogy a puccs valóban az USA-ból jött. Abban az időben a tüntetők ki-be jártak az amerikai nagykövetségre, ott képezték ki őket, és pénzzel is ellátták őket.

Dr. Ganser számára teljesen világos, hogy ki állt mögötte. Minden pontosan úgy történt, ahogyan az a lehallgatott beszélgetésben szerepelt. Klitschko nem lett miniszterelnök, és a kijelölt másik embert, nevezetesen a NATO-támogató Petro Porosenko-t választották elnökké.
A 2014-es Majdan eseményei a mai napig ellentmondásosak. Kutatásai eredményeként Dr. Ganser úgy látja, hogy egy harmadik fél felelős a sok halálesetért. Ha megnézzük, hogy mi történt, valaki tüntetőkre és rendőrökre lövöldözik, először az akció mögött keresünk valami értelmet. Dr. Ganser szerint csak egy lehet: Káoszt teremteni. A káosz okozása a múltban mindig is bevált eszköz volt a nemkívánatos kormányok megdöntésére. Mindkét fél a másikat hibáztatja, és a tárgyalásokhoz vezető utat a gyűlölet és a halál állja el. A puccs után a dombaszögi régiókban sokan nem tudtak megbékélni a jelenlegi kormánnyal. Megszavazták az Ukrajnától való elszakadást. Nem sokkal később ukrán tankok gördültek a Donbassz felé, és elkezdődött a háború. Összefoglalva és szellemében reprodukálva ez volt annak az interjúnak a tartalma, amelyet Dr. Daniele Ganser 2022 márciusában adott az ukrajnai eseményekről.

Összefoglalva, Dr. Ganser nem támogatja Oroszország cselekedeteit. Ő csupán tényszerűen és történelmileg rámutat arra, hogy mi történt az előzményekben. Inkább amellett érvel, hogy újragondolásra van szükség. Mindannyiunknak egy nagy emberi családnak kellene tekintenünk magunkat. Azok, akik testvérként tekintenek társaikra, nem lőnek rájuk olyan gyorsan. A végén nem lesznek győztesek; még az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások sem fogják befejezni a háborút, sőt, éppen ellenkezőleg, csak meghosszabbítják a szenvedést. Ezek csak meghosszabbítják a szenvedést. A fegyvereket azonnal el kell hallgattatni, és az öldöklésnek véget kell vetni. De ez nem lehetséges, amikor éppen azon vagyunk, hogy az orosz népet kizárjuk az emberi családból. Mert pontosan ez a fajta megkülönböztetés történik. Dr. Ganser mellékesen azt is megemlítette, hogy az eljárás egy puccs esetén mindig ugyanaz. OSZD MEG, ZÁRD KI, ÖLD MEG. Egymás ellen fordítjátok a lakosságot. Aztán keresünk egy ellenséget, és dehumanizáljuk, hogy a végén akár gátlástalanul meg is ölhessük. Ez történt az indiánokkal, a zsidókkal, a kommunistákkal stb. Mindig ugyanaz az eljárás az indiánokkal. Mindig ugyanaz az eljárás, ugyanazzal a halálos eredménnyel.

Sajnálatos, hogy az olyan békekutatókat, mint Dr. Daniele Ganser, a közmédia elhallgatja, sőt, a Wikipédiában még becsmérlésnek is ki van téve. Az olyan emberek, mint Dr. Ganser, valóban jobbá tehetnék a világunkat, ha szabadon és mindenki számára hallhatóan beszélhetnének.

Forrás: https://diebasis-partei.de/2022/04/read-ganser/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük