Tisztelt Magyar Orvos Kollégák!

Tisztelt Magyar Orvos Kollégák!

A Civilek a Tisztánlátásért mozgalom keretében kapcsolatba kerültünk az Ausztriában működő Respekt csoporttal, amelynek tagjai között orvosok, jogászok és aktivisták vannak. Több mint 200 fő dolgozik napi szinten azon, hogy az emberek visszakaphassák normális életüket. Nemzetközi kapcsolataik is vannak a német nyelvterületen, Spanyolországban, Brazíliában. Tevékenységük egyik része, hogy orvosok aláírását gyűjtik kiáltványukhoz, amelynek a linkje az alábbi: https://respekt.plus/aerztliches-manifest-dachl/

Jelenleg 147 aláírás szerepel a listán Ausztriából, Németországból, Svájcból.

Kérlek Titeket, hogy amennyiben egyetértetek, aláírásotokkal támogassátok a kiáltványt! Arra is szeretnék mindenkit kérni, hogy juttassa el bármely magyar orvosnak a kiáltvány szövegét, amelyet itt mindenki elolvashat, kérve a többieket, hogy ők is csatlakozzanak aláírásukkal.

Köszönettel

Dr Alexandra Streubel (Ausztria) 

Kedves Kollégák!

Szenteljetek néhány percet az alábbi soroknak!

„Nihil nocere” – „Képességeim és ítélőképességem szerint a betegek javát szolgálom. A betegeknek meggyőződésem és tudásom szerint azt fogom rendelni, ami javukra válik.” Ezen gondolatok találhatóak az orvosok Hippokráteszi esküjének szövegében, amelyre az orvosok felesküdnek.

Egyre nagyobb a jelentősége ennek éppen most, amikor egyrészt tudományosan, másrészt emberhez méltóan kell foglalkozni a jelenlegi legsürgősebb figyelmet igénylő betegséggel, amely éjjel-nappal aggaszt minket – a Covid-19 helyzettel.

Nincsen tapasztalat egy ilyen helyzettel kapcsolatban, nem lehet világ adatokra támaszkodni, az előrejelzéseket számítógépes programok készítik, amelyek távolról sem tökéletesek. Diagnosztikai módszereket is alkalmaznak, amely magában hordja a hiba és a helytelen értelmezés kockázatát.

A Covid-19 esetében egy olyan ellenfél jelentkezik, amely bizonytalanságot okozott mind a politikában, mind a gyógyítás terén. A korábbi stratégiákat és lépéseket újakkal kell helyettesíteni, bár senki nem tudja, hogy ezek az új utak biztonságosak lesznek-e, szolgálják-e azon betegek, emberek jólétét, akik megbíznak bennünk.

A politikai döntések matematikai modelleken alapulnak sajnálatos módon a fertőzések idején. A kockázatot nem lehet teljesen megbecsülni. A modelleket főleg az elvégzett tesztek eredményei támogatják ( pl. a PCT tesztek. Kary Mullis, Nobel díjas tudós, a PCR teszt feltalálója szerint, pusztán ezen tesztek eredménye alapján nem lehet diagnózist felállítani, bármilyen megállapítást tenni a betegségről vagy a fertőzőképességéről. Az összes pozitív teszt és a betegség között azonban általában egyenlőség jelet tesznek, orvosi vizsgálat, diagnózis felállítása nélkül.)

Az eredmény a nagy bizonytalanság mind a lakosság, mind a szakmabeliek körében.

Sok ember nehezen érti meg, hogy számos ismert infektológus / virológus és epidemiológus más-más véleményt képvisel. Az Innsbruck Egyetemi Klinika Professzora, Dr Günther Weiss, szkepticizmusát fejezte ki a tünet nélküli tömeges tesztelések tekintetében. Bár tagja volt és még most is tagja lehet a szövetségi kormány tanácsadó testületének, véleményét nem hallgatták meg, nem volt róla vita semmilyen formában.

Ezen ok miatt mi egy nyílt párbeszédet szeretnék demokratikus formában az orvosok, tudósok és politikusok részéről, akik bármely irányzatot is képviselnek.

Komolyan vesszük a munkánkat és a felelősségünket. Ennek fényében az alábbiakat akarjuk:

–        Térjenek vissza az orvosok a diagnózis felállításához. Meg kell állapítani ennek keretében, hogy az egyén egészséges-e, vagy éppen beteg, fertőző beteg, szükség van-e karanténra. Ezt csak orvosok tudják megállapítani, akik egyetemi diplomával és megfelelő gyakorlattal rendelkeznek.

–        Validálni és standardizálni kell az összes teszt folyamatot. A tesztek szükségesek a diagnózis felállításához. De a „Gold Standard”-ot tudományos kritériumok alapján kell felállítani. A PCR tesztek Ct értékének standardizálására van szükség. A 35 és afölötti Ct érték pozitív eredményt adhat akkor is, ha nincs is fertőzés, betegség vagy fertőzőképesség!)

A WHO már kiadott arról ajánlást, hogy a PCR tesztek önmagukban nem alkalmasak a betegség megállapítására, szükség van az orvosi diagnózisra, értékelésre is.

–        Oltást csak orvos adhasson be! Az oltás beadása orvosi tevékenység, nem lehet átadni ezt a feladatot nem orvosi személyzetnek. (Ez károsodáshoz vezethet, amennyiben rossz technikával, az anatómia figyelmen kívül hagyásával történik az oltás.)

A politikai döntéshozók már hangoztatták, hogy ezt az oltást nem orvosi személyzet is beadhatja – köztük gyógyszerészek, mentősök. Azonban az oltás az egyik legfelelősségteljesebb orvosi tevékenység. Nem véletlenül van szükség arra, hogy az oltást szakorvos adja be, az oltás során sürgősségi felszerelésnek kell jelen lennie, amelyet használni is kell tudni. Orvosi felelősségbiztosítással is kell rendelkeznie a vakcinációt végzőnek.

Még mindig nincs elegendő tudományos adat az új vakcinálási stratégiákkal kapcsolatban. A politikusok, a média egyre növekvő nyomása miatt olyan kezeléseket alkalmazunk, mint az mRNS vakcináció, amelyet eddig soha nem használtak a világban, amelyeknek hosszú távú hatásai – kései idegrendszeri problémák (narkolepszia, epilepszia), autoimmun betegségek, allergiák stb. – a teljes homályba vesznek.  

Jelen pillanatban mRNS témában csak a rákterápiák esetében van ismeretünk, amelynek az a célja hogy sejt apoptozist érjenek el!

Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra az összes adatot és tapasztatot a világban, amelyek a jelen vakcináció során gyűltek össze!

Végül az szeretnénk elérni, hogy a betegek szabadon választhassanak a különféle vakcinák között (pl. elölt vakcinát is.)

–        A betegek felvilágosítása: Orvosi felelősség az is, hogy a pácienseket széleskörűen és komolyan tájékoztassuk a vakcináció előnyeiről, személyes kockázatairól . Figyelembe kell venni ennek során a személy korábbi betegségeit is. Rá kell mutatnunk arra, hogy a vakcina által okozott károsodásért a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal. Ugyanakkor nekünk, orvosoknak van felelőssége abban, hogy felírjuk, beadjuk az oltást. Felelősek lehetünk az esetleges mellékhatásokért, hosszú távú következményekért.

Nagy igény lenne arra, hogy jogilag tisztázásra kerüljön a felelősség károkozás esetében. Szakmai szerveknek védelmet kellene biztosítania! A biztosítókkal is rendezni kellene a felelősségbiztosítás kérdését valamint a politikusoknak is védelmet kellene biztosítani az orvosok számára!

–        Széles körű viták legyenek a maszkhasználatról. Kerüljenek feltárásra a tanulmányok, legyen széles körű vita a maszkviseléssel kapcsolatban: maszk az iskolákban, a szabadban, egyáltalán milyen mértékben van hatása a maszknak a Covid-19 betegség terjedésére, mely csoportok számára érdemes maszkot ajánlani, kiknek használhat ez. Szólni kellene nagyon sürgősen a maszkok biztonsági és minőségi követelményeiről is, mivel a maszkok nagy része műanyag felhasználásával, kémiai anyagokkal készül. Ez akkor aktuális, ha a maszkokra egyáltalán szükség van.

–        A holisztikus és természetgyógyász módszerek kerüljenek visszaállításra. Ez egy komoly lehetőség legalább az alkalmazott terápia kiegészítésére az immunrendszer erősítése céljából ( D3, C-vitamin, cink, TCM, TEM stb.) Friss levegő, szabadban sportolás, napsütés, higiénia fontossága valamint annak a tudatnak az erősítése, hogy megelőzésre, az immunrendszer védelmére szükség van.

–        A szakmai képviseletek, orvosi egyesületek nyújtsanak teljes körű támogatást!

 

https://respekt.plus/aerztliches-manifest-dachl

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük