TMS (transzkranialis mágneses stimuláció) kísérleti eredmények

Az első cikk azt mutatja, hogy a TMS (transzkranialis mágneses stimuláció) csökkentheti a vallási meggyőződéseket és a bevándorlóellenes érzéseket).
Absztrakt
Az emberek nagyobb intenzitással ragaszkodnak ideológiai meggyőződésükhöz a fenyegetettséget követően. A hátsó mediális frontális kéreg (pMFC) kulcsszerepet játszik mind a kívánt és a jelenlegi állapotok közötti eltérések észlelésében, mind a későbbi viselkedés beállításában az ilyen konfliktusok feloldása érdekében. A pMFC szerepét a viszonylag alacsony szintű döntési folyamatok eltolódásaiban vizsgáló korábbi irodalomra építve bemutatjuk, hogy a pMFC közvetíti a politikai és vallási ideológiákhoz való ragaszkodás kiigazításait. A résztvevőknek a halálra való emlékeztetőt és a belső csoportjuk kritikáját mutattuk be, amelyet látszólag egy külső csoport tagja írt, majd kísérletileg csökkentettük mind az Istenben való bevallott hitet, mind a külső csoport derogációját a pMFC aktivitás transzkraniális mágneses stimulációval történő downregulálásával. Az eredmények az első bizonyítékot szolgáltatják arra, hogy a csoportos előítéletek és a vallásos hit érzékenyek a célzott neuromodulációra, és rámutatnak egy közös kognitív mechanizmusra, amely a konkrét és absztrakt döntési folyamatok hátterében áll. Megvitatjuk ezeknek az eredményeknek a következményeit a kognitív és affektív mechanizmusok jellemzésére irányuló további kutatásokra vonatkozóan. 25$-os kísérletek önkéntes hallgatókon.
A második cikk azt mutatja, hogy a TMS javítható úgy, hogy mágneses nanorészecskéket juttatunk a vérbe, olyan anyaggal bevonva, amely átjut a vér-agy gáton.
Kivonat:
A transzkraniális mágneses stimuláció (TMS) egy nem invazív és klinikailag jóváhagyott módszer neurológiai rendellenességek kezelésére. A TMS által indukált viszonylag gyenge intrakraniális elektromos áram azonban nyilvánvaló hátrányt jelent, amely a klinikai alkalmazásban csak korlátozott kezelési hatásokat eredményezhet. Jelen tanulmány célja annak vizsgálata volt, hogy a TMS hatását intravénásan beadott mágneses nanorészecskékkel lehet-e fokozni. A vér-agy gáton (BBB) való átjutás megkönnyítése érdekében a szuperparamágneses vas-oxid nanorészecskéket (SPION) karboxilált kitozánnal és poli(etilén-glikollal vonták be.) A nanorészecskék BBB-n való átjutásának és az előre meghatározott agyi régiók megcélzásának elősegítése érdekében a patkányok homlokára külső állandó mágnest erősítettek a SPION-ok intravénás beadása előtt. Az elektrofiziológiai vizsgálatok azt mutatták, hogy az egy-egy patkányban rögzített maximális MEP-amplitúdó szignifikánsan nagyobb volt a SPIONok + mágnes csoportban, mint a sóoldatos csoportban (5,78 ± 2,54 vs. 1,80 ± 1,55 mV, P = 0,015). Az M1 régióban a biokémiai vizsgálatok kimutatták, hogy a c-fos pozitív sejtek számsűrűsége a SPIONs + mágnes csoportban 3,44-szerese volt a sóoldatos csoporténak. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az intravénásan beadott SPIONok fokozhatják a TMS hatását a neurológiai rendellenességek kezelésében.
A harmadik cikk bemutatja a mágneses nanorészecskék agyi neuromodulációhoz történő felhasználásának előrehaladását – manipulálva az emberek agyát és meggyőződését, különösen mágneses nanorészecskék injektálása után.

Kiemelt információk

  • A neuromoduláció jelenlegi technikái korlátozottak és finomításra szorulnak.
  • A mágneses nanorészecskék (MNP-k) a nanoanyagokkal közvetített neuromodulációhoz ígéretesnek tűnnek számos technikában.
  • Az MNP-fűtés az egyik ilyen technika, amely a távoli és vezeték nélküli neuromoduláció szempontjából érdekes.
  • A neuromodulációhoz a hajtó váltakozó mágneses tér (AMF) stimulációs paramétereit ennek megfelelően kell beállítani.

Absztrakt
A neuromoduláció területe gyorsan fejlődik. A jelenlegi technikák azonban még mindig korlátozottak, mivel I. ) vagy állandó implantátumtól függenek, ii) invazív eljárásokat igényelnek, iii) nem sejttípus-specifikusak, iv) lassú farmakokinetikával járnak, vagy v) korlátozott behatolási mélységgel rendelkeznek, ami megnehezíti az agy mélyen fekvő régióinak stimulálását. A neuromoduláció különböző területeinek finomítására van tehát szükség. Ebben az áttekintésben háttérinformációkat nyújtunk a neuromoduláció különböző technikáiról, megvitatva azok legújabb finomításait és jövőbeli lehetőségeit, beleértve a nanorészecskék (NP-k) alkalmazását. Külön kiemeljük a mágneses nanorészecskék (MNP-k) transzducerként való használatát a fejlett neuromodulációban. Váltakozó mágneses térnek (AMF) kitéve bizonyos MNP-k hiszterézis révén hőt képesek termelni. Ez az MNP-fűtés ígéretesnek bizonyult a rákterápia területén, és a közelmúltban a távoli és vezeték nélküli neuromoduláció módszereként mutatták be. Ez azt jelzi, hogy az MNP-k segíthetnek az agyi funkciók neuromoduláción keresztüli feltárásában, és végül a neuropszichiátriai rendellenességek kezelésére is alkalmazhatók. Az MNP-k anyagkémiájával, biomedicinális alkalmazásaikkal, az agyba juttatásukkal, a stimulációs mechanizmusaikkal foglalkozunk, hangsúlyt fektetve az MNP-k melegítésére és az élő szövetekben történő távvezérlésükre. Az utolsó fejezetben összehasonlítjuk és megvitatjuk az MNP-fűtéshez használt paramétereket az agydaganat kezelésében és a neuromodulációban. Összefoglalva, az MNP-k alkalmazása a nanoanyagokkal közvetített neuromodulációban ígéretesnek tűnik számos technikában, és szélesebb körű vizsgálat esetén alkalmazható lenne különböző neuropszichiátriai rendellenességek esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük