Több mint 40 országban tiltakoznak a COVID-korlátozások ellen május 15-én a második globális rendezvényen


Világméretű tüntetés a “szabadságjogok” védelmére és a “másként gondolkodó hangok zsarnoki elnyomása” elleni kihívásra összpontosít.

– Május 15-én, szombaton több mint 40 országban vesznek részt az emberek a második világméretű tüntetésen, amelyen az alapvető emberi jogokat súlyosan korlátozó, példátlan COVID-19 korlátozások ellen tiltakoznak, és a “mindenütt jelenlévő nyilvános bebörtönzés” megszüntetését követelik.

2020 tavasza óta a legtöbb országban szigorú intézkedéseket vezettek be a COVID-19 fertőzések terjedésének megakadályozására tett meghirdetett kísérlet részeként. Több mint egy évvel e – jellemzően “ideiglenesnek” bevezetett – korlátozások bevezetése után jelentősen megnőtt az ellenük fellépők száma.

A május 15-i rendezvényt a World-Wide Demonstration szervezi, amely akciócsoportként indult Németországban 2020 tavaszán. A csoport a korlátozások kezdetének egyéves évfordulóján, március 20-án rendezte meg az első globális tiltakozást. A világ városaiban tüntetők vonultak fel a zárlatok, a maszkmandátumok és a kötelező védőoltások ellen.

A sikeren felbuzdulva a második esemény a “Szabadságért, a békéért és az emberi jogokért” tüntetésen kíván a nép támogatására építeni.
Egy nemrég kiadott sajtóközleményben a csoport öt “fontos szabadságjogot” emelt ki, amelyek a közelgő tüntetések témája lesz: “a szólásszabadság, a mozgásszabadság, a választás szabadsága, a gyülekezés szabadsága, az egészség szabadsága”.

A csoport kijelentette, hogy “a túlzott koronavírus korlátozásoknak véget kell vetni, és az ezeket az intézkedéseket lehetővé tevő valamennyi szükségállapot-nyilatkozatot hatályon kívül kell helyezni”.

“A szabadság fényét nem lehet kioltani. A történelem során az emberiséget nehéz időkben próbára tették, de végül mindig a Szabadság győz. Felszólítjuk a saját kormányuk koronavírus korlátozó politikájának minden ellenzőjét, hogy vegyen részt ebben a világméretű tiltakozásban.”

A német belügyi hírszerzés nemrégiben létrehozott egy új részleget, amely kifejezetten a koronavírus korlátozások ellen tiltakozó kisszámú ember és csoport megfigyelésére szolgál. Eközben kiderült, hogy az Egyesült Államok Postafelügyeleti Szolgálata, az USPS egy olyan bűnüldöző szerve, amelynek létezéséről a legtöbb amerikai nem is tud, kémkedik az amerikaiak közösségi médiája után.

Trace Gallagher, a Fox News munkatársa Tucker Carlsonnak elmondta, hogy ez a felfedezés “két okból is zavarba ejtette” a jogi szakértőket: Egyrészt, mert az amerikai posta az amerikai közösségi média fiókok megfigyelésével a törvényesen védett beszédet figyeli, ami természetesen alkotmányos aggályokat vet fel”.

“Kettő: ha a Nagy Testvér postás bűnözői tevékenységet keres, az normális esetben az FBI feladata lenne, ám a Yahoo News által megszerzett feljegyzés szerint az amerikai postai ellenőrző szolgálat az úgynevezett Internet Covert Operations Programot, azaz ICOP-ot vezeti. A Yahoo által megszerzett dokumentum szerint pedig az elsődleges cél a tervezett tüntetésekkel kapcsolatos adatok gyűjtése.”

Gallagher így folytatta: “A Yahoo által megszerzett dokumentumban a Nagy Testvér Postás a márciusban tartott világméretű Szabadságért Gyűlésről szóló lázító posztokat kereste. Ott emberek ezrei tiltakoztak világszerte a COVID-zárlatok ellen. De ahelyett, hogy a potenciális aljas viselkedést keresték volna az egész világon, a fő megfigyelés a Facebookot és a “jobboldali irányultságú Parler és Telegramot” érintette.”

‘Úgy döntünk, hogy szabadon élünk’
A május 15-i tiltakozás több helyszínen is zajlik, többek között Ausztráliában, Argentínában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Svédországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Az esemény részleteit, a helyszínekkel és időpontokkal együtt a Telegram közösségi oldalon osztják meg. A World-Wide Demonstration hivatalos oldala itt található, ahol az összes esemény részletei a bejelentésük szerint szerepelnek, valamint a különböző országok, városok és a konkrét részleteket tartalmazó csoportos beszélgetések listája.

“A kormányok és a nem kormányzati szervezetek korrupt és megvető fellépése a koronavírus világjárvány idején nemzetközi probléma, amely nemzetközi választ követel” – olvasható a közleményben.
“Mi a szabad életet választjuk.”

Forrás: 2021. május 12. (LifeSiteNews)

Az alábbiakban a tiltakozások magyarországi  helyszíneinek az ideiglenes listája olvasható:

Békéscsaba – Debrecen –  Győr –  Miskolc – Nyíregyháza –  Pécs –  Szeged –  Székesfehérvár –  Szombathely –  Veszprém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük