Több mint 726.000 COVID vakcinasérülést jelentettek a VAERS-nek,  a CDC, az FDA felülbírálta a tanácsadó bizottságok ajánlásait a harmadik Pfizer-oltásról

Több mint 726.000 COVID vakcinasérülést jelentettek a VAERS-nek,  a CDC, az FDA felülbírálta a tanácsadó bizottságok ajánlásait a harmadik Pfizer-oltásról

A CDC által pénteken közzétett VAERS-adatok összesen 726 965, a COVID vakcinákat követő nemkívánatos eseményről szóló jelentést tartalmaznak minden korcsoportból, beleértve 15 386 halálesetet és 99 410 súlyos sérülést 2020. december 14. és 2021. szeptember 17. között.

Szerző Megan Redshaw

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) által szeptember 17-én közzétett adatok azt mutatják, hogy 2020. december 14. és 2021. szeptember 17. között összesen 726 965, a COVID vakcinákat követő nemkívánatos eseményt jelentettek a Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) rendszerbe. Az adatok között összesen 15 386 halálesetről szóló jelentés szerepelt – ez 461-gyel több, mint az előző héten.

Ugyanebben az időszakban 99 410 súlyos sérülésről, köztük halálesetekről érkezett jelentés, ami 7887-gyel több, mint az előző héten.

A VAERS-be benyújtott “külföldi jelentéseket” nem számítva, 2020. december 14. és 2021. szeptember 17. között 569 294 nemkívánatos eseményt, köztük 6981 halálesetet és 44 481 súlyos sérülést jelentettek az Egyesült Államokban.

A szeptember 17-ig bejelentett 6981 amerikai haláleset 12%-a az oltást követő 24 órán belül, 17%-a az oltást követő 48 órán belül, 30%-a pedig olyan személyeknél következett be, akiknél a tünetek az oltást követő 48 órán belül jelentkeztek.

Az Egyesült Államokban szeptember 17-ig 383,6 millió adag COVID vakcinát adtak be. Ez magában foglalja a következőket: 220 millió adagot a Pfizer, 149 millió adagot a Moderna és 15 millió adagot a Johnson & Johnson (J&J).

Az adatok közvetlenül a VAERS-hez, az Egyesült Államokban a nemkívánatos oltási reakciók bejelentésére szolgáló elsődleges, kormány által finanszírozott rendszerhez benyújtott jelentésekből származnak.

A VAERS minden pénteken nyilvánosságra hozza a meghatározott időpontig beérkezett összes oltási sérülésről szóló jelentést, általában a közzététel időpontja előtt körülbelül egy héttel. A VAERS-hez benyújtott jelentések további vizsgálatot igényelnek, mielőtt az okozati összefüggés megerősíthető lenne.

A 12-17 évesek e heti amerikai adatai szerint:

A legfrissebb halálesetek egy 17 éves rákos fiút (VAERS I.D. 1689212) érintettek, akit április 17-én oltottak be, július 20-án pozitív lett a COVID tesztje, kórházba került és augusztus 29-én elhunyt; valamint egy 16 éves lányt (VAERS I.D. 1694568), aki tüdőembóliában halt meg kilenc nappal az első Pfizer adag beadása után.

A közelmúltban bejelentett további halálesetek között van két beteg [VAERS I.D. 1655100], akik a Pfizer második adagja után haltak meg, köztük egy 13 éves nő, egy 15 éves fiú (VAERS I.D. 1655100) és egy 15 éves lány (VAERS I.D. 1655100). 1498080), aki korábban COVID-ot kapott, 2021 májusában kardiomiopátiát diagnosztizáltak nála, és négy nappal a Pfizer vakcina második adagjának beadását követően meghalt, amikor a focipályán összeesett és kamrai tachycardia lépett fel nála; valamint egy 13 éves lány (VAERS I.D. 1505250), aki az első Pfizer-adag beadását követően szívbetegségben szenvedett és meghalt.

Az e heti amerikai VAERS-adatok 2020. december 14. és 2021. szeptember 17. között, minden korcsoportra együttesen, azt mutatják:

A CDC felülbírálja az ügynökség saját oltóanyag-biztonsági bizottságát, és az FDA oldalára áll az erősítőkkel kapcsolatban

Dr. Rochelle Walensky, a CDC igazgatója csütörtökön egy “szokatlan lépéssel” felülbírálta az ügynökség oltóanyag-tanácsadó bizottságának ajánlását, amely a Pfizer COVID emlékeztető oltását a 65 éves és idősebb emberek, a hosszú távú gondozási intézmények lakói és bizonyos alapbetegségben szenvedők számára korlátozta.

Ehelyett Walensky csatlakozott ahhoz, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) engedélyezze a Pfizer vakcinájának harmadik adagját a szélesebb lakosság számára, beleértve az egészségügyi dolgozókat, az élelmiszerüzletekben dolgozókat, a tanárokat és másokat, akiket munkájuk miatt “magas fertőzési kockázatnak” vannak kitéve, valamint a börtönök és hajléktalanszállók lakóit.

Biden elnök ma cselekedett a hírre, és bejelentette, hogy kormánya még ezen a héten megkezdi az emlékeztető oltások beadását – jelentette a Politico.

A CDC oltóanyagokkal foglalkozó tanácsadó testülete csütörtöki ülésén egyhangúlag megszavazta, hogy jóváhagyja a Pfizer COVID vakcina emlékeztető adagjait a 65 éves és idősebb személyek, a hosszú távú gondozási létesítmények lakói és bizonyos alapbetegségben szenvedők számára. Az emlékeztető adagot legalább hat hónappal a teljes oltás után kell beadni.

A tanácsadók azonban nem javasolták az emlékeztető adag beadását azoknak, akiket munkájuk vagy helyzetük miatt nagymértékben veszélyeztet a vakcina által okozott fertőzés.

Az FDA figyelmen kívül hagyja a biztonsági bizottság útmutatását, széles körben engedélyezi az erősítőket

Az FDA szerdán módosította a Pfizer-BioNTech COVID vakcina sürgősségi felhasználási engedélyét (EUA), hogy lehetővé tegye a 65 éves és idősebb személyek számára az egyszeri emlékeztető oltás beadását.

Az FDA az idősebb amerikaiakon kívül a 18-64 éves korosztály számára is engedélyezte a védőoltást, akiknél a COVID okozta súlyos megbetegedés kockázata magas, valamint azok számára is, akiket “a vírusnak való gyakori intézményi vagy munkahelyi kitettségük” miatt a vírus okozta betegség súlyos szövődményeinek magas kockázata fenyeget – közölte az ügynökség.

Szeptember 17-én az FDA vakcinákkal és kapcsolódó biológiai termékekkel foglalkozó tanácsadó bizottsága (VRBPAC) egyhangúlag javasolta a Pfizer oltóanyagának 65 éves és idősebb személyek és a legyengült immunrendszerrel rendelkezők számára az EUA-t. A bizottság azonban 16:2 arányban a hosszú távú adatok hiányára hivatkozva nem javasolta a vakcina emlékeztető adagja általános beadását a lakosság számára. A bizottság szerint a kockázatok nem haladják meg az előnyöket az említett személyek esetében.

Dr. Peter Marks, az FDA Biológiai Értékelési és Kutatási Központjának igazgatója elmondta, hogy az ügynökség figyelembe vette a bizottság véleményét, de a döntés meghozatalakor saját maga vizsgálta felül az adatokat.

Az FDA szakértők szerint  a vakcinák “több embert károsítanak, mint amennyit megmentenek”.

A VRBPAC szeptember 17-i ülésén tartott nyilvános hozzászólás során számos szakértő azt mondta, hogy a Pfizer emlékeztető dózisokra vonatkozó kérelmét alátámasztó adatok nem megfelelőek.

Többen kiemelték a VAERS-adatokkal kapcsolatos, aggasztó mintákat – kérve, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a lehetséges jelzésekre és a bejelentett nemkívánatos eseményekre.

Dr. Jessica Rose, vírusimmunológus és virológus szerint a VAERS-adatokból egyértelmű kockázati jelek rajzolódnak ki – a 2021-es évre vonatkozó összes nemkívánatos események száma eddig 1000%-kal nőtt.

Rose rámutatott, hogy augusztus 27-én egymillió teljes mértékben beadott injekciót kapott személyre 1500 mellékhatás jutott, és 660-ból 1 személy jelentett a COVID termékekkel kapcsolatos immunológiai mellékhatásokat. Elmondta, hogy az aluljelentést nem vették figyelembe az adatokban.

Dr. Joseph Fraiman, egy New Orleans-i sürgősségi orvos az FDA biztonsági bizottsága előtt tartott előadása során elmondta, hogy nincs olyan klinikai bizonyíték, amely cáfolná azokat az állításokat, amelyek szerint a COVID vakcinák több embert károsítanak, mint amennyit megmentenek.

Steve Kirsch, a COVID-19 Early Treatment Fund alapítója négy különböző elemzés adatait felhasználva azt mondta, hogy még ha a vakcinák 100%-os védelmet nyújtanak is, ez azt jelenti, hogy egy élet megmentéséért két embert ölünk meg.

A Pfizer vakcina után “súlyosan megsérült” orvosi segítségért könyörög az amerikai ügynökségeknél

Danice Hertz, egy 64 éves orvos, aki “súlyos beteg” és “munkaképtelen” lett, miután megkapta a Pfizer COVID vakcináját, a The Defender című lapnak adott exkluzív interjújában azt állítja, hogy az amerikai egészségügyi hatóságok több ezer mellékhatást figyelmen kívül hagynak.

Hertz elmondta a The Defender-nek, hogy több ezer hozzá hasonló – a COVID vakcinák által károsított – ember szenved és segítségre szorul, de a mainstream média és az amerikai egészségügyi ügynökségek figyelmen kívül hagyják őket.

Eközben a COVID vakcina kötelezővé tételét amerikaiak milliói számára vezetik be, a kockázatokról szóló megbeszélések nélkül – mondta.

Hertz szerint a vakcinák által károsítottak nehezen jutnak érvényesítéshez és orvosi ellátáshoz, mivel ezeket a reakciókat eltitkolják az orvostársadalom elől.

Elmondta, hogy az FDA, a CDC és a National Institutes of Health a klinikai kísérletek óta tud a vakcinák okozta sérülésekről, mégsem adnak tájékozott beleegyezést – azaz nem teszik közzé teljes körűen a vakcinákkal kapcsolatos lehetséges kockázatokat, és nem hagyják, hogy az egyén döntsön.

“Ez valóban megdöbbentő” – mondta Hertz. “Mivel 33 éve praktizálok orvosként, mindig is bíztam a szabályozó hatóságainkban. Most, hogy súlyosan megsérültem ettől a vakcinától, és küzdök azért, hogy komolyan vegyenek és orvosi segítséget kapjak, már nem hiszek benne”.”

Az Egyesült Királyságban 30 000 nő számolt be menstruációs problémákról a COVID injekciók után

Szeptember 2-ig több mint 30 000 jelentés érkezett a Menstruációs rendellenességekről és hüvelyi vérzésről a Gyógyszereket és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökség (MHRA) Sárga Kártya Rendszeréhez – a COVID vakcinákat követő mellékhatások gyűjtésére és nyomon követésére szolgáló brit rendszerhez.

A The BMJ című szaklapban szeptember 16-án megjelent szerkesztőségi cikk szerint a mellékhatások között szerepel a szokásosnál erősebb menstruáció, késleltetett menstruáció és váratlan hüvelyi vérzés. Ugyanakkor a COVID vakcina egyik gyártója sem sorol fel mellékhatásként a menstruációs egészséggel kapcsolatos problémákat, és a klinikai vizsgálatok során nem végeztek kutatást a vakcinák menstruációs ciklusra gyakorolt hatásainak felmérésére.

A VAERS szerint 2020. december 14. és 2021. szeptember 17. között összesen 9589 jelentés érkezett, köztük amerikai és néhány külföldi, a COVID vakcinával történő oltást követő menstruációs zavarokról.

Történelmileg a VAERS a vakcinák tényleges mellékhatásainak csak 1%-át jelenti, ami azt jelenti, hogy a menstruációs zavarokat okozó tényleges mellékhatások száma sokkal magasabb lehet.

A Pfizer szerint az 5-1o 11 évesek COVID vakcinája “biztonságos” és “erős” antitestválaszt mutat

A Pfizer hétfőn közölte, hogy egy 2/3-os fázisú vizsgálat kimutatta, hogy a COVID vakcina biztonságos, és “erős” antitestválaszt váltott ki 5-11 éves gyermekeknél, de szakértők figyelmeztettek, hogy a Pfizer adatai félrevezetőek, és egyesek megkérdőjelezték, hogy a gyerekeket egyáltalán be kell-e oltani.

Ezek az első eredmények, amelyeket a COVID vakcinával kapcsolatban ebben a korcsoportban hoztak nyilvánosságra, és az adatokat még nem értékelték vagy tették közzé.

A Pfizer közölte, hogy hamarosan uniós engedélyt kíván kérni az FDA-tól. Az FDA tisztviselői szerint az adatok benyújtása után az ügynökség heteken belül engedélyezheti a fiatalabb gyermekek számára szánt vakcinát.

Dr. Elizabeth Mumper, gyermekorvos, a RIMLAND Center elnöke és vezérigazgatója, valamint a Children’s Health Defense (CHD) tudományos tanácsadó bizottságának tagja a The Defenderhez eljuttatott e-mailben elmondta, hogy a Pfizer nem osztott meg konkrét adatokat a hatékonyságról vagy a mellékhatásokról, és az antitestválaszok mérésére támaszkodott – a felnőtt adatokból extrapolálva a védelmet sugallva. Mumper szerint a CHD továbbra is szkeptikus a “sajtóközlemény útján történő tudományossággal” szemben.

Új tanulmány megkérdőjelezi a gyermekek COVID elleni oltásának szükségességét

Amint arról a héten a The Defender is beszámolt, a Science Direct folyóiratban megjelent új tanulmány megkérdőjelezi a gyermekek COVID elleni oltásának szükségességét. A tanulmány megállapította, hogy az egy főre jutó hivatalos COVID okozta halálesetek nagy része főleg a magas komorbiditású időseknél fordult elő, míg a gyermekeknél a COVID okozta halálesetek száma elhanyagolható volt.

Összehasonlításképpen a tanulmány szerzői megállapították, hogy az oltás utáni normalizált halálesetek nagy része főként a magas komorbiditású időseknél fordult elő, míg a gyermekeknél a normalizált oltás utáni halálesetek száma csekély, de nem elhanyagolható.

A kutatók rámutattak, hogy a COVID vakcinákkal kapcsolatos klinikai vizsgálatok nagyon rövidek voltak (néhány hónap), a minták nem voltak reprezentatívak a teljes népességre nézve, és a serdülők/gyermekek esetében a kis méretük miatt gyenge előrejelző erővel rendelkeztek.

A kutatók szerint a COVID-vakcinák klinikai vizsgálatai nem foglalkoztak a biomarkerekben bekövetkező változásokkal, amelyek a súlyos betegségekre való fokozott hajlam korai figyelmeztető mutatóiként szolgálhatnak.

“A legfontosabb, hogy a klinikai vizsgálatok nem foglalkoztak a hosszú távú hatásokkal, amelyeket, ha súlyosak, a gyermekek/ serdülők potenciálisan évtizedekig viselnének.”

A CDC 198 napja nem vesz tudomást a The Defender megkereséseiről

A CDC honlapja szerint “a CDC minden halálesetről szóló jelentést nyomon követ, hogy további információkat kérjen, és többet tudjon meg a történtekről, valamint annak megállapítására, hogy a haláleset a vakcina következménye volt-e vagy független attól”.

Március 8-án a The Defender megkereste a CDC-t a COVID vakcinákkal kapcsolatos bejelentett halálesetekkel és sérülésekkel kapcsolatos kérdések írásos listájával. Telefonon és e-mailben többször is megpróbáltunk választ kapni a kérdéseinkre.

Annak ellenére, hogy többször is beszéltünk telefonon és e-mailben a CDC-nél, és hiába mondták, hogy a kérésünk a rendszerben van, és hogy valaki válaszolni fog, még nem kaptunk választ egyetlen kérdésünkre sem. Már 198 nap telt el azóta, hogy elküldtük az első e-mailt a CDC-nek, amelyben információt kértünk.

A Children’s Health Defense arra kér mindenkit, aki bármilyen oltóanyaggal kapcsolatban mellékhatást tapasztalt, hogy az alábbi három lépést követve tegyen bejelentést.

 

Forrás: https://childrenshealthdefense.org/defender/vaers-cdc-covid-vaccine-injuries-deaths-fda-third-pfizer-shot

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük