Vakcina csata: kínaiak azt mondják: “Hadd vigyék először a vezetőket!”

 

Tekintettel a nyugati koronavakcinázó gyártók gyártási szűk keresztmetszeteire, a kínai oltásokkal kacérkodnak a híradások. De a kínaiak ezt szkeptikusan szemlélik. A rezsim propagandagépezete teljes sebességgel dolgozik a nyugati oltások becsmérlésén és a kínaiak dicséretén.

A Kína ellenőrzési és leplezési politikája által kiváltott koronapandémia egy év alatt mássá változtatta a világot.

Az oltóanyagok célja most az egészségügyi problémák megoldása és a SARS-CoV-2 kórokozó elleni küzdelemben hozott intézkedések gazdasági és társadalmi következményeinek visszafordítása – utat teremtve a normalitás felé, akárcsak a CCP vírus kitörése előtt.

A Kínai Kommunista Párt az oltásokkal szembeni Nyugattal szembeni „fölényét” igyekszik megrontani azzal, hogy a médiában megveti a nyugati oltásokat, és sajátjait dicséri, messze tudományos bizonyítéktól és látszólag sikerrel – legalábbis nyugaton.

Tekintettel az Európában jóváhagyott vakcinák szállítási szűk keresztmetszeteire , Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter kijelentette , hogy “nincs alapvető akadálya” annak, hogy az orosz vagy a kínai korona vakcinát sürgős esetben alkalmazzák – áll a “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” nyomtatott kiadásában. január 31-én.

Pontosan egy hónappal korábban, 2020. december 31-én, az állami média szerint a  kínai államtanács sajtótájékoztatón jelentette be , hogy a Sinopharm Vero nevű inaktivált vakcinájának hatékonysági aránya csak 79,34 százalék. Egy nemrégiben Brazíliában végzett tanulmány, a kínai Sinovac Biotech CoronaVac nevű másik oltóanyaggal azonban csak 50,4 százalékos hatékonysági arányt mutatott – a WHO 50 százalékos minimumkövetelményei szerint ezt alig hagyják jóvá.

COVID-19: Kína veszélyes egész vírus elleni vakcinái

A problémás oltások Kínában nem ritkák, és mára általánossá váltak. Legalább négy nagyobb oltási botrány derült fel Kínában 2007 és 2018 között: a 2010-es Shanxi vakcina; a 2013-as hepatitis B vakcina, amely csecsemők sérülését és halálát okozta Kína déli részén; a 2016-os beszennyezett vakcina Shandongban és a 2018-as oltási botrány a Changsheng Bio-Technology-nál.

Noha a pekingi központi kormány hatalmas erőfeszítéseket tesz a lakosság beoltására a COVID-19 elleni küzdelemben, és a kínai média szerint jelenleg 25 millió ember immunizálását reméli két tanfolyammal, a legtöbb szárazföldi kínai szkeptikus ebben az intézkedésben. Sok szakértő távol tartja magát a Kínában gyártott koronavakcinától is.

Dr. Sean Lin, az amerikai hadsereg volt mikrobiológusa és a Walter Reed Hadsereg Kutatóintézetének vírusos betegségekkel foglalkozó osztályának volt laboratóriumi igazgatója az Epoch Timesnak (USA) elmondta a kínai oltásokat:

Az inaktivált vakcinák nagyon kockázatosak. Minden vírust elpusztítanak? Az ölés során sok kémiai komponenst adnak hozzá. Milyen mellékhatásai vannak ezeknek a vegyi anyagoknak? “

Fennáll-e az élő vírusinjekció veszélye? Lesznek-e mérgező mellékhatások? A szakértő szerint még mindig sok klinikai vizsgálat van folyamatban a kínai oltásokkal kapcsolatban.

A tajvani epidemiológus dr. A tajpeji Academia Sinica Orvostudományi Intézetének Mei-Shang Ho figyelmeztette a The Epoch Times-ot a Kínából származó inaktivált teljes vírusoltásokra.

Dr. Ho 2003-ban a tajvani SARS-vakcinakutatás tagja volt. Megállapította, hogy az oltás után a betegeknél antitestfüggő javítás (ADE) volt, ami azt jelenti, hogy az oltások fokozták a fertőzést vagy káros immunopatológiát okoztak. Dr. Ho egyértelművé tette, hogy Tajvan nem fog kifejleszteni vagy használni ilyen teljes vírusoltásokat.

Decemberben a szerbiai Pančevóban, a Tianjin Electric Power Construction Co.-nál körülbelül 300 kínai munkavállalónál diagnosztizálták a COVID-19-et – derül ki a Radio Free Asia rádió beszámolójából .

Legtöbbjüket korábban Sinopharm oltásokkal oltották be, amely követelmény a kínai állampolgárok külföldi munkavállalásához. Angolában ugyanezt a jelenséget fedezték fel egy ott működő kínai állami vállalat kínai alkalmazottai között.

– Hadd vegyék előbb a vezetőket!

Január 4-én a sanghaji oltásszakértő, Tao Lina digitális útmutatót töltött fel a kínai BBIBP-CorV oltóanyag felhasználására a Weibo kínai mikroblog-szolgáltatásra.

A szakértő a dicsért Sinopharm vakcinát a “legbiztonságosabb oltásnak minősítette a világon”. A betegtájékoztató 73 ismert mellékhatást tartalmazott. Az orvos később visszavonta posztját, és kisebb jelentőségű volt kiadványában, amint arról beszámoltunk .

Az Epoch Times (USA) jelentése szerint a “National Daily Business” kínai online média arról számolt be, hogy a sanghaji hagyományos kínai orvoslás kórházának orvosi személyzetének több mint 90 százaléka megtagadja az oltást.

A sanghaji Fudan Egyetemmel kapcsolatban álló Huashan Kórházban is Zhang Wenhong, a fertőző betegségek osztályának igazgatója december 22-én tartott ülésén azt mondta, hogy sok egészségügyi dolgozó megtagadja az oltást. Zhang azt javasolta, hogy “először az idősebb káderek oltják be magukat”.

Az INSA felmérése szerint Németországban is az állampolgárok többsége szeretné, ha a felelős politikusok példát mutatnának .

Kína propaganda harca a nyugati oltások ellen

A kínai propagandamédia a közelmúltban írt az oltással kapcsolatos halálesetekről (BioNTech / Pfizer) Norvégiában, azzal vádolva a nyugati médiát, hogy hallgat.

“Deutsche Welle” (. Kínai változat) , amely a nyugati médiát szolgáltatta, azonban sokat számolt be például Norvégiában bekövetkezett halálesetekről, míg a “China Daily” azt állította, hogy “a Pfizer-vakcina 23 norvégot ölt meg, miért kollektív hallgatás a Nyugati média? “.

Global Times , a “People’s Daily” (“Renmin Ribao”) kínai pártújság angol nyelvű szervezete január 19-én azt írta, hogy a kínai egészségügyi szakértők szerint az olyan országok, mint Ausztrália, szüneteltetik a Pfizer BioNTech oltás jóváhagyási folyamatait, amíg a WHO és Norvégia kivizsgálta az oltás utáni haláleseteket. Azt is elmondta, hogy Ausztráliának bővítenie kell a COVID-19 vakcinák körét a tömeges oltási programokhoz, például Kínában gyártott inaktivált vakcinák vásárlásához.

Addigra a norvég Nemzeti Közegészségügyi Intézet már régóta megvizsgálta a haláleseteket, és elismerte, hogy “az mRNS-vakcinák mellékhatásai … halált okozhattak”. Akik meghaltak, öregek és törékenyek voltak, 80 évesek és idősebbek.

Tíz beteg halála a németországi oltások után szintén a kínai propagandamédia témája, ahol a hangsúly az állítólagos hallgatásra irányul. A „China Global Television Network” („CGTN”) kínai állami televíziós műsorszolgáltató prominens műsorvezetője nemrégiben mintegy tíz halálesetet küldött Németországban, és bírálta, hogy állítólag nem jelentették be. A tweetet Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője osztotta meg.

A Paul Ehrlich Intézet eddig tíz halálesetet vizsgált röviddel a koronavédő oltás után – a szakértők szerint azonban nem valószínű a kapcsolat. Ezekben az esetekben az immunizálástól számított négy napon belül súlyos betegek haltak meg – jelentette az oltásokért és az orvosbiológiai gyógyszerekért felelős szövetségi intézet a hesseni Langenben.

“A rendelkezésünkre álló adatok alapján feltételezzük, hogy a betegek az alapbetegségükben haltak meg – véletlenszerű időbeli összefüggésben az oltással” – mondta Brigitte Keller-Stanislawski, a gyógyszerek és orvosi termékek biztonságáért felelős osztályvezető.

Az amerikai Epoch Times számolt be , hogy a január 27 méterre egy cikk címe: „A WHO nem javasol Moderna COVID-19 vakcina” a különböző kínai állami média  megjelent , többek között a „Global Times”, „Guancha”, ” iFeng Tech ”és a kínai helyi önkormányzatok hivatalos beszámolói.

Valójában a WHO csak a január 25 –  én kiadott  iránymutatásaiban tanácsolta, hogy 18 éven aluliak vagy terhes nők ne alkalmazzák az oltást. A társadalmi médiában a félrevezetés miatti nyilvános felháborodást követően az “iFeng Tech” ennek megfelelően megváltoztatta a címet, míg más médiumok egyszerűen törölték a jelentéseket. (sm)

Forrás: 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük