Választások voltak Hollandiában -első esély a világ diktatúra visszaszorítására

Választások voltak Hollandiában és az emberek örömükben a hágai Malieveld mezőre mentek ünnepelni. A rendőrök természetesen igyekeztek megakadályozni, hogy gyülekezzenek az emberek, de ők zenét hallgattak és ünnepelték, hogy a kormány megbukik. A rendőrök, már nem ütötték az embereket és nem kergették szét a csatlakozókat. Már több rendőrt lehet látni, hogy nem visel maszkot és már nem olyan erőszakosak, mint korábban. Hollandiában több alkalommal történtek heves összecsapások a rendőrökkel, mert a hollandok nem akarják tovább folytatni a hamis járványt. Minden holland bizakodik, hogy ez a kormány megbukik és az új véget vet a korlátozásoknak, mert mi Hollandok ezt akarjuk, mondta egy tüntető az eseményen. csütörtökön kiderül, hogy ünnepelnek e a hollandok. Nézze meg a videót, amelyet a helyszínen készítettek.

Hollandiában a szavazás utolsó napjára szerdán kerül sor egy általános választáson, amelyet egyben népszavazásnak is tekintenek a koronavírus-járvány kormány általi kezeléséről.

Mark Rutte hivatalban lévő és ügyvivő miniszterelnök, valamint a jobbközép Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért (VVD) a közvéleménykutatók szerint elnyeri a negyedik ciklusát, bár pártját botrányok és kritikusok vádjai támadták, hogy a pandémiát rosszul kezelte.

A szavazás három napja hétfő reggel kezdődött és helyi idő szerint szerda este 21 órakor ért véget, a szavazás a folyamatos közegészségügyi válság miatt több napra kiterjedt.  lehetséges tartják ennek ellenére, hogy a VVD megelőzi a választók népszerűségét, bár az ellenzéki jobboldali, nacionalista Szabadságpárt követi, ellentmondásos figura, Geert Wilders vezetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük