“Valószínűsíthető” kapcsolat a J&J vakcina és a vérrögök között

“Valószínűsíthető” kapcsolat a J&J vakcina és a vérrögök között, mondja a CDC, miután megerősítette a 28 esetet, köztük 3 halálesetet is.
A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok 28 vérrögképződési esetet erősítettek meg, amelyek közül három halálos kimenetelű volt, és amelyek a Johnson & Johnson COVID vakcinájával hozhatók összefüggésbe, a tisztviselők szerint azonban az előnyök meghaladják a kockázatokat.

Forrás: By Megan Redshaw https://childrenshealthdefense.org

“Valószínűsíthető” kapcsolat a J&J vakcina és a vérrögök között
A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) tisztviselői szerdán közölték, hogy “valószínűsíthető ok-okozati összefüggést” látnak a Johnson & Johnson COVID vakcina és a potenciálisan életveszélyes vérrögképződési rendellenességek között, miután 28 esetet – köztük három halálesetet – azonosítottak a vakcinát kapott emberek között.

Dr. Tom Shimabukuro, a CDC immunizációs biztonsági hivatalának igazgatóhelyettese a CDC testületi tanácsadóinak szerdai ülésén ismertette az új eseteket – számolt be a The New York Times.

Shimabukuro előadásában 28 trombózis trombocitopénia szindrómával (TTS) járó esetet azonosított a J&J oltással beoltott emberek körében. Az esetek a CDC VAERS-nek (Vaccine Adverse Events Reporting System) nevezett, a CDC oltási mellékhatások jelentési rendszeréhez benyújtott jelentéseken alapultak. A TTS alacsony vérlemezkeszintű vérrögökkel jár.

Shimabukuro elmondta, hogy a 28 TTS-ben szenvedő személy közül május 7-én még mindig négyen voltak kórházban, egyikük az intenzív osztályon. Kettőt elbocsátottak egy utógondozó intézetbe, 19 beteget elbocsátottak, három pedig halálos kimenetelű volt.

Shimabukuro szerint a jelenlegi bizonyítékok “valószínűsíthető ok-okozati összefüggésre utalnak” a J&J vakcina és a TTS-esetek között.

Az agyi vénás szinusz trombózis (CVST) a TTS egyik formája, amelyről a J&J oltóanyagával kapcsolatban számoltak be, és amelynél az agyból vért elvezető vénákban vérrögök képződnek, ami a betegeket a stroke kockázatának teszi ki. Az állapot hasonlónak tűnik ahhoz, amit az AstraZeneca COVID oltásának beadását követően Európában megfigyeltek, mondta Shimabukuro.

CHD és a The Defender most 5 nyelven – nézze meg most
Az Egyesült Államokban a legtöbb J&J-s eset 18 és 49 év közötti nők körében fordult elő, hat eset pedig férfiaknál – közölte a CDC. A 30-39 éves és a 40-49 éves nők körében az arányok különösen magasak voltak – 12,4 eset egymillió főre és 9,4 eset egymillió főre – a prezentáció szerint.

A 28 TTS-esetből 19 az agyat érintette, közülük 10 betegnél agyvérzés lépett fel, mondta Shimabukuro. A többi vérrög az alsó végtagokban, a tüdőartériákban vagy a test más területein alakult ki.

A betegek mindegyike megkapta a J&J vakcinát, mielőtt április 13-án ideiglenesen szüneteltették a vakcinát.

Dr. Sara Oliver, a CDC munkatársa szerint a vakcina előnyei még mindig meghaladják a kockázatot, és jelenleg nincs szükség az oltási politika frissítésére.

Április 25-ig a CDC mindössze 17 vérrögképződési esetet ismert el a J&J oltóanyagot kapott közel 8 millió ember közül.

A Children’s Health Defense lekérdezte a VAERS adatait a véralvadási rendellenességekkel kapcsolatos mellékhatásokról 2020. december 14. és április 30. között, és 2808 jelentést talált mindhárom, az Egyesült Államokban sürgősségi használatra engedélyezett vakcinával kapcsolatban.

A 28808 bejelentett esetből 1043 jelentés a Pfizerhez, 893 jelentés a Modernához és 860 jelentés a J&J-hez köthető – 832 esettel több, mint a CDC által szerdán bejelentett 28 eset.

Shimabukuro előadása szerint a CDC és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala naponta keresi a VAERS-t a vakcinákkal összefüggő véralvadási rendellenességek, köztük a ritka trombózisok (például agyi vénás trombózis), mélyvénás trombózis, tüdőtromboembólia, ischaemiás stroke és szívinfarktus után.

Kizárólag a CDC keresési kritériumait használva a VAERS mindhárom vakcinával összefüggésbe hozható véralvadási zavarok 1082 esetét tárta fel, köztük 315 J&J-nek tulajdonított jelentést, 437 Pfizer-nek tulajdonított jelentést és 328 Moderna-nak tulajdonított esetet.

A CDC szerint azonban a J&J vakcinával kapcsolatban csak 28 esetben fordult elő véralvadási zavar, és a Modernával vagy a Pfizerrel kapcsolatban nem volt megerősített TTS-eset.

Amint arról a The Defender május 10-én beszámolt, egy utahi tinédzser továbbra is kórházban van vérrögökkel az agyában, miután megkapta a Pfizer COVID vakcinájának első adagját.

A 17 éves Everest Romney április 21-én kapta meg a vakcinát, és egy nappal később nyaki fájdalmat, lázat és erős fejfájást tapasztalt. Több mint egy hétig tartó tünetek és a nyakát szabadon mozgatni képtelen állapot után két vérrögöt diagnosztizáltak az agyában, egyet pedig az agyán kívül.

A Utah-i Egészségügyi Minisztérium a FOX 13-nak elmondta, hogy a CDC feladata a vakcina lehetséges mellékhatásainak kivizsgálása. Miután közel 100 millió adag Pfizer vakcinát adtak be, a CDC arról számolt be, hogy április 12-ig egyetlen olyan eset sem fordult elő, amikor az agyban vérrög képződött volna.

A CDC április 12-i nyilatkozata ellentmond számos híradásnak, tanulmánynak, tudósnak és az ügynökség saját mellékhatás-ellenőrzési rendszerének.

Amint arról kedden beszámoltunk, a The Defender március 8-án felvette a kapcsolatot a CDC-vel a COVID vakcinákkal kapcsolatban bejelentett halálesetekkel és sérülésekkel kapcsolatos kérdések listájával, hogy megtudja, hogyan végzi a CDC a vizsgálatokat, vizsgálja-e az mRNS vakcinákkal, például a Pfizer és a Moderna vakcinákkal kapcsolatos vérrögöket, és hol férhet hozzá a nyilvánosság a médiában megjelent különböző vizsgálatok eredményeihez. Már 66 napja nem érkezett válasz.

A CDC közölte, hogy elkötelezett az oltóanyag-biztonsági információk nyílt és átlátható kommunikációja mellett.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük