Világszerte már 24 országban állították le az AstraZeneca “vakcinák” beadását

Hihető nem? Ja nem, mi magyarok imádjuk ha hülyének néznek bennünket:

Az AstraZeneca határozottan megvédte az oltást, azzal érvelve, hogy nincs fokozott halálos agyi vérzés és vérrögképződés kockázata. Ezt az álláspontot nagyrészt olyan szakértők támasztották alá, akik szerint a vérrögök és a ritkább trombocitopénia esetek nem magasabbak azok között, akik a jabot kapták, mint az általános populáció. A Nemzetközi Trombózis és Haemostasis Társaság pénteken kijelentette, hogy “a jelentett trombotikus események kis száma a millió beadott Covid-19 oltással szemben nem utal közvetlen kapcsolatra”.

Bár bizonyíték nincsen arra, hogy az AstraZeneca vakcinája okozta volna a vérrögösödést azokban az esetekben, amelyeknél az oltás felvétele után alakult ki ez az állapot, több ország is felfüggesztett az oltószer használatát. Belgium azt mondja, szívesen fogadná az összes álló készletet.

Belgium megkereste az AstraZeneca gyógyszergyárat azzal a kéréssel, hogy juttassa el hozzájuk azokat a koronavírus elleni oltásadagokat, amelyeket bár más államok részére tartanak fenn, a vakcina esetleges mellékhatásaitól való félelem miatti felhalmozódtak és csak a raktárakban várakoznak.

Világszerte 24 állam döntött már úgy, hogy felfüggeszti az oltás adását addig, míg megnyugtató bizonyítékokat nem kapnak arra nézvést, hogy annak még sincs veszélyes mellékhatása. Egyes országok egyáltalán nem oltanak vele, míg mások annak a szállítmánynak a használatát függesztették fel, amellyel kapcsolatosan aggályok merültek fel.

Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség is kijelentette, hogy az oltóanyag biztonságos, és az országoknak folytatniuk kell az adminisztrációt. Az EMA közleményében kijelentette, hogy “sok ezer embernél alakul ki vérrög évente az EU-ban különböző okokból, és hogy” úgy tűnik, hogy a tromboembóliás események száma az oltottak körében összességében nem magasabb, mint a lakosság körében “. hozzátette, hogy “jelenleg továbbra is az a vélemény, hogy az AstraZeneca vakcina előnyei a COVID-19 megelőzésében, a vele járó kórházi kezelés és halál kockázatával felülmúlják a mellékhatások kockázatát”.

megj: Kedves, ezt annak magyarázd meg, aki már meghallt az oltás követő napokban. – Kedves elhunytaj, hidjétek el, az oltásunk biztonságos. Nem de biztosan belehaltatok?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük